Homemade ijskoffie

We mogen hier in Nederland nu al een tijdje genieten van heerlijk warm weer en soms heb je dan een heerlijk verfrissend drankje nodig om een beetje af te koelen. Deze veel te lekkere homemade ijskoffie helpt je daar zeker bij en zo kun je toch je dagelijkse dosis cafeïne binnen krijgen zonder oververhit te raken 😉
Wat heb je nodig?
- 1 klein kopje sterke koffie of espresso
- 200 ml melk
- 10 ijsklontjes
- 2 eetlepels suiker
Optioneel:
- 2 eetlepels Oppo ijs salted caramel
of - 5 druppels karamel stevia
Keukenspullen
- Koffiekopje
- Groot glas
- Blender (optioneel)
Bewaaradvies
- Drink de ijskoffie direct na het maken op, anders wordt ie alweer warm 😉
Zet een klein kopje erg sterke koffie of een espresso en laat deze goed afkoelen. Doe de koude koffie samen met de melk, ijsklontjes en suiker in de blender en blend het geheel tot je ijsklontjes gecrushed zijn en het een gladde massa is.
Let wel op dat je een blender hebt die geschikt is om ijs te crushen, anders maak je je blender kapot! Heb je geen blender? Geen probleem: doe gewoon wat hele ijsklontjes in het glas en ook dan heb je een glas heerlijk koude koffie.
Als je voor een wat romigere ijskoffie wil gaan is het een aanrader om een paar scheppen roomijs toe te voegen. Ik heb zelf gekozen voor de salted caramel van Oppo Brother, een gezondere soort ijs met maar 38 kcal per bolletje (en slechts 375 kcal voor een hele bak van 500 ml, voor de alles of niets mensen onder ons 😉 ). Je kunt natuurlijk ook gewoon ander ijs pakken, net wat je lekker vindt. Één ding is zeker, je koelt er lekker mee af!
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.