Karamelsaus

Sinds ik deze karamelsaus heb gemaakt voor bij het toetje op kerstavond is het mijn nieuwe liefde. Zo zacht, zo roming en oh zo lekker: deze moet ik gewoon met jullie delen. Heerlijk bij ijs of voor over een taart of cupcake, of om gewoon zo met een lepeltje uit de pot te eten! Doe er wat extra zout bij en je hebt een heerlijke karamel-zeezout saus, want wie houdt daar nou niet van 😉
Wat heb je nodig?
- 100 gram suiker
- 60 ml slagroom
- 30 ml water
- 1 theelepel roomboter
- snufje zout
Keukenspullen
- Steelpannetje 2x
- Garde
Bewaaradvies
- Bewaar de karamelsaus tot
wel een jaar in bijvoorbeeld
een uitgekookte pot. Na openen maximaal 2 weken bewaren in de koelkast.
Doe het water en de suiker in de steelpan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Roer het mengsel NIET door en laat het rustig doorkoken tot je een mooie lichte karamel krijgt. Haal de pan van het vuur.
Verwarm ondertussen de slagroom een beetje voor in een apart pannetje en giet deze vervolgens al roerend bij de karamel. Doe als laatste de boter erbij samen met een snuf zout naar smaak en klaar is je saus!
Deze karamelsaus is heerlijk om te gebruiken bij taarten of desserts. Je kunt hem tot wel een jaar bewaren in een uitgekookte pot op een koele, donkere plek. Na openen bewaar je de karamelsaus nog maximaal 2 weken in de koelkast. De saus wordt in de koelkast wel wat harder, maar als je hem gewoon even opwarmt in een pannetje of de magnetron kun je er zo weer mee aan de slag.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.