Champagne cupcakes

Champagne cupcakes

Champagne vloeit altijd rijkelijk met oud en nieuw, maar kun je er ooit genoeg van hebben? 😉 Giet jouw champagne deze oudjaarsdag eens in een ander jasje, bijvoorbeeld van deze feestelijke cupcakes! Zoet en fris, met de subtiele smaak van (you guessed it) champagne. Net even wat specialer dan gewone cupcakes maar gelukkig net zo makkelijk om te maken.


Wat heb je nodig?

Voor de cupcakes:

  • 300 gram tarwebloem
  • 100 gram suiker
  • 75 ml melk
  • 75 ml champagne
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout

Voor de botercrème:

  • 50 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 50 ml melk
  • 25 ml champagne
  • 1/2 zakje Dr Oetker mix voor botercrème

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Mixer met garden
  • Cupcake vormpjes
  • Cupcake bakvorm
  • Spuitzak
  • Spuitmondje

Bewaaradvies

  • Bewaar de champagne cupcakes maximaal 5 dagen in de koelkast. Voor het serveren even op temperatuur laten komen.

DE CUPCAKES

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de tarwebloem samen met de suiker, vanillesuiker, het bakpoeder en een snufje zout in de beslagkom.

Giet de zonnebloemolie in een maatbeker en voeg de melk, champagne en de eieren er aan toe. Klop dit los met een vork en voeg het daarna toe aan de droge ingrediënten in de beslagkom. Meng alles goed door elkaar. Je hoeft hiervoor geen mixer te gebruiken, een (pol)lepel is voldoende.

Gebruik 2 eetlepels om de muffinvormpjes voor 2/3 te vullen. Bak de muffins in 20 minuten goudbruin in het midden van de oven. Laat ze volledig afkoelen voor je ze gaat decoreren met de botercrème.

DE BOTERCRÈME

Doe de zachte boter in een beslagkom en mix glad. Voeg de melk, champagne, poedersuiker en een half zakje Dr. Oetker mix voor botercrème toe. Mix het geheel in 1 minuut tot een luchtige botercrème.

Schep de botercrème in de spuitzak en decoreer de cupcakes. Maak eventueel af met gouden sprinkles voor een extra feestelijk effect.