Klassieke wentelteefjes

Klassieke wentelteefjes

Wentelteefjes doen me altijd aan vroeger denken. Dat mama ze lekker voor me bakte en ik alleen maar hoefde te eten hehe ๐Ÿ˜‰ Volgens mij is dit ook een van de eerste gerechten die ik zelf leerde te maken en ook al eet ik het tegenwoordig niet vaak meer, het blijft toch een van m’n favorieten! Hou jij ook zo van wentelteefjes? Trakteer jezelf er dan gewoon weer eens lekker op!


Wat heb je nodig?

  • 2 witte boterhammen
  • 1 ei
  • scheutje melk
  • 1 eetlepel suiker
  • snufje kaneel

Keukenspullen

  • Diep bord
  • Vork
  • Koekenpan

Bewaaradvies

  • Eet de wentelteefjes direct na het bakken op.

Doe het ei in het diepe bord en klop het los met de vork. Voeg er een flinke scheut melk aan toe en roer het door tot alles goed gemengd is.

Verhit een beetje olie of boter in de koekenpan. Pak een van de boterhammen en haal deze met beide zijden door het melk-ei mengsel. Zorg dat de boterham goed nat is, dan trekt het ook een beetje door tot in het midden. Anders heb je aan de binnenkant een droge boterham en dat is niet zo lekker natuurlijk ๐Ÿ˜‰

Doe leg de natte boterham in de koekenpan en herhaal de vorige stap met de andere boterham. Leg deze ook in de pan en bak de wentelteefjes tot ze goudbruin en licht krokant zijn.

Haal de wentelteefjes uit de pan, leg ze op een bord en bestrooi ze met de kaneel en suiker. Eet smakelijk!

 


 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.