Komkommersoep

Soep is wat mij betreft het lekkerst op een stormachtige zondagmiddag als ik met mijn dekentje op de bank zit (liefde voor het dekentje, who’s with me), maar ook in de zomer gaat een soepje er altijd wel in.
Komkommersoep klinkt misschien een beetje saai van smaak, maar ik beloof dat je blij verrast zal zijn! Door de kruiden uit de Boursin wordt de soep heerlijk romig en vol van smaak en de tabasco geeft er lekker wat pit aan. Deze soep kan je zowel warm als koud eten, dus no excuses en eet smakelijk!
Wat heb je nodig?
Dit recept is voor 3 tot 4 kommen.
- 2 komkommers
- 1 ui
- 1 bouillonblokje tuinkruiden
- 1 pakje Boursin Garlic&Herbs
- peper
- tabasco
- scheutje olijfolie
Keukenspullen
- Pan
- Staafmixer
Bewaaradvies
- Bewaar de soep maximaal 2 dagen in de koelkast. Je kunt de soep het beste weer opwarmen in een pan.
Snipper de ui en verhit ondertussen een scheutje olijfolie in de pan. Ik gebruik zelf altijd een kleine kookpan waar ik alles in doe. Fruit de ui kort.
Schil de komkommer in stroken om en om wel en niet, zodat je een strepenpatroon van wel/geen schil krijgt. Snijd de komkommers in 5 a 6 stukken en bak deze nog even kort mee met de ui.
Voeg het bouillonblokje toe en zoveel water dat de stukken komkommer net onder water staan. Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten koken.
Tip: ik kook het water altijd alvast in de waterkoker, zodat het geheel sneller aan de kook is.
Haal de pan van het vuur. Pak de staafmixer en pureer de komkommers en ui tot er geen stukken meer in de soep zitten. In het begin lijkt het moeilijk, maar als je de staafmixer iets schuin houdt onder water dan gaat het sneller.
Als alle stukken uit de soep gepureerd zijn voeg je 3/4 van de Boursin toe. Mix nog even met de staafmixer zodat het goed oplost. Voeg vervolgens een snufje peper en een paar druppels tabasco toe (naar smaak). Roer de soep nog even door en genieten maar!
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.