Kwark met crunchies

Een goed begin is het halve werk en daarom is het ook zo belangrijk om de dag te starten met een lekker en voedzaam ontbijtje. Met deze homemade crunchies pimp jij je bakje kwark super snel en simpel! Het krijgt een lekkere bite en je kunt daarnaast zelf lekker afwisselen met verschillende soorten fruit. Eet smakelijk!
Wat heb je nodig?
Voor 1 portie:
- 250 gram magere kwark
- 50 gram fruit naar keuze
- 2 eetlepels amandelmeel
- 2 eetlepels havermout
- 1 theelepel honing
- scheutje water
- snufje kaneel
Keukenspullen
- Kommetje
- Bakplaat met bakpapier
Bewaaradvies
- Doe de volledig afgekoelde crunchies in een afgesloten bakje en bewaar ze zo tot wel 2 weken.
Verwarm de oven voor op 160°C. Doe de havermout, amandelmeel, honing, water en kaneel samen in een kommetje en kneed dit met je handen door elkaar tot je een plakkerig deegje hebt.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en verkruimel het deegje hierboven zodat je een soort cruesli achtige stukjes krijgt.
Bak de crunchies in 10 minuten lichtbruin en krokant in het midden van de oven. Houd ze wel een beetje in de gaten, want ze kunnen snel verbranden door de honing.
Laat de crunchies afkoelen en doe ze samen met de kwark en het fruit in een kommetje. Eet smakelijk!
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.