Luchtige pindakaastaart

Luchtige pindakaastaart

Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden? Oké dat gaat natuurlijk niet voor iedereen op, maar ik ben zeker wel een pindakaas liefhebber! Hoor vaak mensen klagen over de geur als iemand een boterham met pindakaas eet en dat snap ik dus niet zo goed, want ik word daar echt zielsgelukkig van. Zo ook van de geur (en smaak!) van deze oh zo luchtige pindakaastaart. Je maakt hem met slechts 3 ingrediënten en hij is helemaal vrij van meel. Door de eieren goed te mixen krijg je de lekkere fluffy structuur, zo simpel is het. Piece of cake dus! 😉


Wat heb je nodig?

  • 4 eieren
  • 150 gram suiker
  • 170 gram pindakaas

Keukenspullen

  • Beslagkom 2x
  • Mixer met garden
  • Spatel
  • Springvorm 18cm

Bewaaradvies

  • Bewaar de pindakaastaart maximaal 4 dagen in een afgesloten bak in de koelkast

Verwarm de oven voor op 175ºC. Doe de eieren in de beslagkom en mix deze in 5 minuten op de hoogste snelheid tot je een luchtige, lichtgele massa hebt. Voeg de suiker hier aan toe en mix nog 2 minuten tot de suiker is opgenomen door het ei.

Doe de pindakaas in de andere beslagkom. Voeg 1/3 van het ei toe aan de pindakaas en schep dit er rustig en luchtig doorheen, totdat de pindakaas volledig vermengd is met het ei. Doe dit echt met beleid, want de luchtigheid van de taart is hiervan afhankelijk. Wanneer het eerste deel van het ei is opgenomen voeg je nogmaals 1/3 deel toe en ook dit spatel je er luchtig doorheen. Herhaal vervolgens met het overgebleven ei. 

Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen in. Giet het beslag in de bakvorm en bak de taart in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Wanneer de taart uit de oven komt zal deze nog iets inzakken, dus maak je daar geen zorgen over.