Mango kokos havermoutpap

Mango kokos havermoutpap

Ben jij net als ik een lieverhebber van havermout, maar hou je ook van lekker variëren en niet elke dag hetzelfde? Dan heb je geluk want ik heb een lekker gepimpt havermoutpapje voor je klaar staan! Nou niet echt de daadwerkelijke pap, maar het recept natuurlijk 😉 Het zal je verbazen hoe goed een warme havermout samen gaat met lekker fruit!


Wat heb je nodig?

  • 200 ml melk
  • 40 gram havermout
  • 50 gram mango
  • 1 eetlepel honing
  • handje kokossnippers
  • handje cacao nibs

Keukenspullen

  • Steelpannetje
  • Kommetje

Bewaaradvies

  • Eet de havermoutpap met mango direct na het bereiden op.

Doe de melk en havermout in het steelpannetje en zet op een laag vuurtje. Verwarm dit tot een stevige pap terwijl je regelmatig blijft roeren. Wanneer de pap bijna de juiste dikte heeft voeg je de lepel honing toe. Roer deze door de pap en verwarm nog heel even mee. Haal daarna de pan van het vuur en doe de havermoutpap in een kommetje.

Snijd de mango in kleine stukjes en verdeel deze over de havermoutpap. Je kunt hiervoor verse mango gebruiken, maar mango uit de diepvries gaat ook prima! Laat die wel even ontdooien vooraf.

Verdeel de kokossnippers en cacao nibs over de havermoutpap en eet smakelijk!