Mango pindakaas smoothie

Het klinkt misschien wat vreemd en helemaal voor een smoothie, maar mango en pindakaas gaan verrassend goed samen! Door de kwark krijgt de smoothie een fluweelzachte textuur en vult hij ook nog een super goed. Een top begin van de dag vol goede voedingsstoffen én met pindakaas, want wie houdt er nou niet van pindakaas 😉
Wat heb je nodig?
- 300 ml water
- 100 gram mango
- 3 eetlepels kwark
- 1/2 komkommer
- 1 theelepel lijnzaad
- 1 theelepel pindakaas
- snufje kaneel
Keukenspullen
- Blender
Bewaaradvies
- Drink de smoothie meteen op. Je kunt hem eventueel wel al de avond ervoor klaarmaken
Schil de komkommer en snijd in 3 stukken. Doe samen met de rest van de ingrediënten in de blender en blend tot een gladde massa.
Als je net als ik mango uit de diepvries gebruikt, kun je het beste de blender op de pulse stand zetten.
Het beste is om je smoothie meteen na het klaarmaken op te drinken, omdat door het blenden gaandeweg meer voedingsstoffen verloren gaan. Als je ’s ochtends niet veel tijd hebt kun je wel ’s avonds alle ingredienten al voorbereid samen in een bakje klaarzetten in de koelkast. Dan hoef je ’s ochtends alleen nog maar te blenden!
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.