Mijn ervaring met cryolipolyse, het resultaat

Mijn ervaring met cryolipolyse, het resultaat

Een tijd geleden schreef ik al een blog over mijn eerste ervaring met cryolipolyse, het bevriezen van vetcellen met als doel om bepaalde delen van  je lichaam te kunnen sculpten en dan voornamelijk op plekken waar je de vetjes ondanks sporten en een gezonde levensstijl niet wegkrijgt. Ondanks dat ik 4-5x per week sport en over het algemeen gezond eet, heb ik ook een aantal van die zones waar ik niet helemaal tevreden over ben en daarom heb ik besloten om cryolipolyse uit te proberen. Omdat ik lipoedeem heb was het vooraf maar de vraag of het voor mij überhaupt iets zou doen, omdat mijn vetcellen zich dus anders gedragen dan normale vetcellen. Daarover zal ik later in een andere blog meer vertellen.

Anyways, op vrijdag 13 april heb ik mijn eerste behandeling gehad en 6 weken later op 25 mei had ik mijn controleafspraak om te bekijken wat het resultaat tot dan toe was. Na de cryolipolyse behandeling werkt je lichaam namelijk nog zo’n 8 tot 12 weken door om de stukgemaakte vetcellen op te ruimen. Hierdoor duurt het even voordat je resultaat ziet, omdat dit natuurlijk een geleidelijk proces is. Na 6 weken was bij mij het resultaat -1 cm omtrek van mijn linkerbovenbeen en -2 cm voor mijn rechterbovenbeen. Ik vond het zelf in eerste instantie wat tegenvallen want zou natuurlijk het liefst meteen alle overbodige vetjes weg hebben (dream on girl), maar met deze enkele cryolipolyse behandeling heb ik toch al meer bereikt dan in 4 jaar sporten.

Toch weet ik niet of ik nog meer behandelingen cryolipolyse zal doen. Het kost in verhouding best veel geld voor een klein resultaat en bij mij zullen er flink wat behandelingen nodig zijn om het echt gewenste resultaat te bereiken, waar ik dus nog flink voor zal moeten sparen. Daarnaast is er nog te weinig bekend van de lange termijn invloed van deze behandeling en helemaal in combinatie met lipoedeem. Dit bij elkaar opgeteld heeft mij doen besluiten om zelf voorlopig nog op zoek naar andere alternatieven, maar kan je wel aanraden om het zelf gewoon eens te proberen als je er over twijfelt. Dat is toch de enige manier om te ontdekken of het wat voor jou kan doen.