Mini Nutella cakejes

Mini Nutella cakejes

Nutella, wie houdt er niet van!? Als jij nu denkt “ik”, dan raad ik je van harte aan deze pagina weg te klikken want dan is er hier niks voor je te vinden. Voor alle normale mensen onder ons: hier heb je een simpel recept voor deze goddelijke (en te schattige) mini Nutella cakejes. Denk dat het verder weinig introductie nodig heeft, dus lees snel verder en eet smakelijk!


Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 2 mini cakejes.

  • 2 eetlepels Nutella
  • 2 eetlepels melk
  • 1 ei
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • handje hazelnoten (optioneel)

Keukenspullen

  • Kommetje
  • Mini quiche vormpjes

Bewaaradvies

  • Bewaar de cakekjes maximaal 3 dagen in een afgesloten bak.

Verwarm de oven voor op 160°C.  Mix de Nutella, melk en het ei in een kommetje tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de suiker, het cacaopoeder en het zelfrijzend bakmeel toe en roer goed door. Voeg als laatste de zonnebloemolie toe en roer tot de olie goed is opgenomen.

Tip: geen zin om te wachten? Deze cakjes kun je ook prima als mugcake maken en in de magnetron bereiden. Zet de cakjes er dan voor 1,5 minuut in op 900 Watt.

Vet de bakvormpjes in en verdeel het beslag gelijkmatig. Als je ervoor hebt gekozen om hazelnoten te gebruiken dan strooi je die er nu overheen. Bak de cakejes in 15 minuten gaar in het midden van de oven.