Nutella brownies met maar 3 ingrediënten

Een betoog over mijn liefde voor Nutella zal ik jullie hier besparen, die liefde moet je zelf gewoon maar weer eens ervaren door het bakken en opeten van deze Nutella brownies. Met slechts 3 ingrediënten heb jij in no time deze lekkernij op tafel staan. En vervolgens is die net zo snel weer op 😉
Wat heb je nodig?
- 400 gram Nutella
- 2 eieren
- 65 gram bloem
Keukenspullen
- Beslagkom
- Garde
- Bakvorm +/- 20 cm
- Aluminiumfolie
Bewaaradvies
- Bewaar de Nutella brownie maximaal 5 dagen in een goed afgesloten bak.
Verwarm de oven voor op 170°C. Schep de Nutella in een beslagkom en voeg de eieren hier aan toe. Gebruik de garde om de eieren door de Nutella te mixen. In het begin lijkt het alsof het nooit gaat lukken, maar blijf goed roeren en voor je het weet heb je een mooi glad mengsel.
Voeg de bloem aan het Nutella/ei mengsel toe en schep dit er met een spatel of lepel luchtig doorheen. Zorg dat je geen klontjes hebt, maar een mooi glad beslag.
Vet de bakvorm in of bekleed deze met bakpapier. Giet het beslag in de bakvorm en dek deze af met het aluminiumfolie. Door het folie er overheen te doen wordt je brownie sneller gaar in het midden, zonder dat de bovenkant en de randen te hard worden of zelfs verbranden. Trek het folie er niet te strak overheen, anders blijft de bovenkant eraan plakken en dat is niet zo heel mooi als je het folie er daarna afhaalt (zoals bij mij gebeurde dus…).
Bak de brownie in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar. Hij mag zeker nog wat squishy zijn in het midden, maar niet meer echt nat.
Laat de brownie ongeveer 15 minuten in de bakvorm afkoelen. Snijd hem daarna in stukken en eet smakelijk!
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.