Nutella chocolate chip cookies

Nutella chocolate chip cookies

Mijn liefde voor Nutella is zeker geen geheim en ook chocolate chip cookies hebben altijd een speciale plek in mijn hart. Wat nou als je die 2 kunt combineren in een recept wat ook nog een super snel en simpel is? Dan krijg je dus precies wat ik hieronder voor je heb geschreven! Heerlijke chewy chocolate chip cookies met een zachte vulling van Nutella. Het beste nieuws: ze hoeven slechts 10 minuten in de oven, dus extra snel genieten.


Dit recept is voor 9 flinke koeken.

Wat heb je nodig?

  • 120 gram gesmolten roomboter
  • 90 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 220 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 70 gram chocolate chips
  • Nutella

Keukenspullen

  • Bakplaat met bakpapier
  • Hand- of standmixer
  • Weegschaal
  • 2 lepeltjes

Bewaaradvies

  • Bewaar de Nutella chocolate chip cookies 5 dagen in een goed afgesloten trommel.

Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt de boter en doe deze samen met de bruine basterdsuiker en de kristalsuiker in een mixer. Mix tot alles goed gemengd is. Voeg daarna het ei toe en mix nogmaals tot een glad geheel.

Voeg de bloem, baking soda en het zout toe en mix weer. Wanneer alles goed is opgenomen heb je een glad en zacht (licht plakkerig) deeg. Voeg de chocolate chips toe en spatel deze er doorheen, dus niet meer mixen.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak 9 bollen deeg en leg deze goed uit elkaar op de bakplaat. Voor het gemak kun je ongeveer 65 gram per bol aan houden. Druk de bollen met je handpalm plat en leg in het midden van elke plak nu een theelepeltje Nutella. Vouw de koekjes weer dicht zodat de Nutella veilig in het midden zit.

Bak de koeken 10 minuten en haal ze daarna uit de oven. Ze zijn dan nog erg zacht, maar harden op de warme plaat verder uit. Laat ze op zijn minst 10 minuten afkoelen voordat je gaat eten. Let op: de Nutella kan erg heet zijn.