Nutella ganache

Nutella ganache

Het lijkt me niet nodig om nu eerst weer een heel betoog te houden over mijn liefde voor Nutella, want die is inmiddels wel bekend volgens mij. Als het even kan smeer ik het overal te pas en te onpas op, eet het gewoon met een lepel uit de pot of gebruik het om in mijn baksels mee te variëren.

Deze Nutella ganache is niet alleen erg lekker (want Nutella, duh), maar ook simpel om te maken en je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig. Je gebruikt de ganache bijvoorbeeld voor het vullen of decoreren van een taart, als aanvulling op een toetje, om macarons mee te vullen of om je basic brownie mee te pimpen.


Wat heb je nodig?

  • 60 ml slagroom
  • 60 gram melkchocolade
  • 2 eetlepels Nutella

Keukenspullen

  • Steelpannetje
  • Garde

Bewaaradvies

  • Bewaar de Nutella ganache maximaal 3 dagen in een afgesloten potje in de koelkast

Doe de slagroom in het steelpannetje en zet deze op een laag vuurtje. Verwarm de slagroom tot deze nog net niet kookt en haal de pan vervolgens van het vuur.

Breek de chocolade in stukken en voeg deze toe aan de warme slagroom. Roer met de garde de chocolade door de slagroom tot alle chocolade gesmolten is.

Voeg als laatste de twee eetlepels Nutella toe en roer nogmaals met de garde tot de Nutella in het mengsel is opgenomen. Laat de ganache even afkoelen tot kamertemperatuur voordat je er mee aan de slag gaat op je baksel.