Nutella swirl brownies

Nutella swirl brownies

Brownies, Nutella, we know and love them all. Combineer die twee en het wordt er wat mij betreft alleen maar beter op! Deze Nutella swirl brownies zijn uiterst simpel om te maken, maar zijn echte showstoppers wat betreft smaak en looks. Want zeg nou zelf, ziet die swirl er niet extra lekker uit 😉


Wat heb je nodig?

  • 125 gram bloem
  • 160 gram bruine basterdsuiker
  • 110 gram roomboter
  • 50 gram pure chocolade
  • 1 ei
  • 3 eetlepels Nutella
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Steelpannetje
  • Bakvorm (20×20)

Bewaaradvies

  • Bewaar de Nutella swirl brownies maximaal 1 week in een afgesloten bak

Verwarm de oven voor op 170°C. Doe de boter in het steelpannetje en zet deze op een laag vuur. Wanneer de boter volledig gesmolten is voeg je de bruine basterdsuiker en pure chocolade er aan toe. Roer het geheel goed door tot ook de suiker begint te smelten. Voeg vervolgens het ei en het vanille extract toe en roer weer goed door, totdat het ei volledig in het mengsel is opgenomen. 

Doe de bloem samen met het snufje zout en het bakpoeder in de beslagkom. Voeg het natte mengsel er aan toe en roer met een (pol)lepel tot een glad beslag.

Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het beslag er in. Gebruik de achterkant van een lepel om het beslag gelijkmatig te verdelen.

Met een theelepeltje ga je vervolgens kloddertjes Nutella op het beslag verdelen. Gebruik vervolgens een mes om van deze kloddertjes swirls door het beslag te maken. Swirl ook weer niet teveel, anders verlies je het leuke kleureffect. 

Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak de brownie in 20-25 minuten gaar. Laat even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Â