Oatmeal raisin breakfast cookies

De oatmeal raisin cookie is van origine een Brits recept, wat is voorgekomen uit de oat cake. Tegenwoordig kennen we ze meer als Amerikaanse koekjes, maar dat doet er uiteindelijk niet echt toe want we willen gewoon dat ze lekker smaken! Sommige mensen hebben een haat-liefde verhouding ermee omdat ze de rozijnen aanzien voor stukjes chocolade en dan teleurgesteld zijn, maar ik hou er wel van. En als je er dan een gezonde versie van hebt die je ook nog een voor ontbijt kan eten dan ben jij vast en zeker ook fan!
Wat heb je nodig?
- 1 rijpe banaan
- 1 ei
- 3 eetlepels havermout
- 2 eetlepels speltmeel
- handje rozijnen
- handje walnoten
Keukenspullen
- Beslagkom
- Snijplank
Bewaaradvies
- Bewaar de koekjes maximaal 3 dagen in een afgesloten bak of 1 maand in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 175°C. Prak de banaan met een vork tot een gladde puree en doe in de beslagkom. Voeg het ei toe en kluts dit door de banaan.
Hak de walnoten in stukjes en voeg deze samen met de rest van de ingredienten toe aan het banaan-ei mengsel. Roer het geheel goed door met een eetlepel tot een beslagje.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep met de eetlepel 6 cookies van het beslag hierop. Bak de cookies in 15-20 minuten gaar in het midden van de oven. Als ze net uit de oven komen dan zijn ze nog een beetje zacht, wil je ze wat steviger dan moet je ze laten afkoelen.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.