Obesecake: brownie vanille cheesecake met karamelsaus

Obesecake: brownie vanille cheesecake met karamelsaus

Stop wat je aan het doen bent: obesecake is here. Een goddelijke creatie waarin het beste van 3 werelden samenkomt, namelijk brownies, cheesecake en karamel! Ik begin alweer te kwijlen terwijl ik dit recept uitschrijf, want man wat is deze taart ontzettend lekker. Om ervoor te zorgen dat je aderen niet meteen helemaal dichtslibben heb ik er een kleintje van gemaakt. Zo blijft de schade nog een beetje binnen de perken 😉 Het moet bijna wel dat jij net zo’n fan wordt van deze taart als ik, maar laat me vooral weten wat je er van vindt!


Wat heb je nodig?

Voor de brownie:

  • 125 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 100 gram pure chocolade
  • 65 gram bloem
  • 2 eieren

Voor de cheesecake:

  • 200 gram roomkaas
  • 125 gram suiker
  • 50 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 2 theelepels maizena

Voor de karamelsaus:

  • 100 gram suiker
  • 60 ml slagroom
  • 30 ml water
  • 1 theelepel roomboter
  • flinke snuf zout

Keukenspullen

  • Springvorm 18-20 cm
  • Steelpannetje
  • Beslagkom
  • Mixer met garden

Bewaaradvies

  • Bewaar de obesecake maximaal 3 dagen goed afgedekt in de koelkast

De brownie bodem

Verwarm de oven voor op 170°C.  Smelt al roerend au bain marie de suiker en de boter samen met de chocolade tot een gladde massa.  Zet dit vervolgens opzij en laat afkoelen naar kamertemperatuur, maar vergeet niet om het nog af toe door te roeren.

Als het boter/chocolade/suikermengsel is afgekoeld tot kamertemperatuur voeg je hier één voor één de eieren aan toe. Roer ondertussen goed door. Zeef daarna de bloem en schep deze er luchtig doorheen. Giet het beslag in een springvorm bekleed met bakpapier.

Zet de brownie in de oven en bak hem in ongeveer 25 minuten grotendeels gaar. De baktijd kan per oven verschillen, dus houd het een beetje in de gaten. Met een satéprikker kun je gemakkelijk testen of de brownie klaar is. Laat de brownie wat afkoelen voordat je de cheesecake erop giet.

De cheesecake

Verwarm de oven voor op 140°C. Doe de roomkaas samen met de suiker en de slagroom in de beslagkom en mix door elkaar. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix opnieuw. Als laatste voeg je de maizena toe. Mix niet te lang, als het beslag glad is is het goed.

Giet het beslag over de brownie bodem en bak de cheesecake in 55-60 minuten gaar. Laat de cheesecake afkoelen.

De karamelsaus

Doe het water en de suiker in de steelpan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Roer het mengsel NIET door en laat het rustig doorkoken tot je een mooie lichte karamel krijgt. Haal de pan van het vuur.

Verwarm ondertussen de slagroom een beetje voor in een apart pannetje en giet deze vervolgens al roerend bij de karamel. Doe als laatste de boter erbij samen met een snuf zout naar smaak en klaar is je saus! Je kunt de saus over de hele taart gieten of met een lepeltje strepen of een ander patroon maken, net wat je zelf wil. Maak de taart af met wat Salted Caramel Crunch van Dr. Oetker.

 

 


 



2 thoughts on “Obesecake: brownie vanille cheesecake met karamelsaus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.