Ontbijt appeltaartje

Ontbijt appeltaartje

Veel mensen slaan het ontbijt dagelijks over en ik kan me gewoon niet voorstellen waarom, want het kan toch zo’n feestje zijn! Het feit dat jij dit recept bekijkt zegt me dat jij waarschijnlijk wel van ontbijten houdt 😉 en daarom graag jezelf wil trakteren met een taartje als ontbijt, am I right? Met dit gezonde appeltaartje zal je zeker genieten en krijg heb je ook meteen een goede bodem voor de rest van de dag!


Wat heb je nodig?

  • 30 gram havermout
  • 30 gram amandelmeel
  • 4 eetlepels water
  • 1 eetlepel honing
  • 50 gram kwark
  • 1/2 appel
  • handje rozijnen
  • snufje kaneel

Keukenspullen

  • Kommetje
  • Mini taartvormpje
  • Snijplank

Bewaaradvies

  • Bewaar de taartbodem maximaal 2 dagen in een afgesloten bak.

Verwarm de oven voor op 170°C. Doe de havermout, het amandelmeel, de honing en het water samen in een kommetje en kneed tot een plakkerig deegje. Vet het mini taartvormpje een beetje in en verdeel het deeg over de bodem en druk het stevig aan. Afhankelijk van je vormpjes kun je natuurlijk ook twee taartjes bakken. Zet de taartbodem in het midden van de oven en bak deze in 15 minuten gaar en lichtbruin. Laat hem vervolgens afkoelen voordat je hem uit het vormpje haalt.

Snijd een appel door midden, verwijder het klokhuis en schil een helft van de appel. De andere helft heb je niet nodig voor dit recept. Snijd de appel in plakjes, blokjes of net hoe jij het leuk vindt.

Vul de afgekoelde taartbodem met de kwark en verdeel wat rozijnen over de kwark. Leg ook je appelstukjes er bovenop en maak af met een snufje kaneel.

 

 

 

 

 


 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.