Ontbijtpizza met vers fruit

Ontbijtpizza met vers fruit

Zei er iemand pizza voor ontbijt? Jazeker! En dan niet de leftover pizza die je ’s ochtends nog even in de oven gooit of gewoon koud opeet, maar een gezonde en voedzame ontbijtpizza. Met een basis van havermout, amandelmeel en een likje honing is de bodem op zich al een traktatie. Beleg hem met jouw zelf gekozen toppings en het is gegarandeerd een feestelijke start van je dag!


Wat heb je nodig?

  • 30 gram havermout
  • 15 gram amandelmeel
  • 1 theelepel honing
  • scheutje water
  • 20 gram kwark
  • topping naar keuze (bijv. fruit, cacao nibs, rozijnen)

Keukenspullen

  • Kommetje
  • Bakpapier

Bewaaradvies

  • Bewaar de ontbijtpizzabodem maximaal 3 dagen in een afgesloten bak.

Verwarm de oven voor op 170°C. Mix in een kommetje de havermout en het amandelmeel met de honing en een scheutje water. Kneed tot een plakkerig deegje.

Leg het deeg op de bakplaat. Maak er een cirkel van en druk goed aan, zodat de bodem straks niet uit elkaar valt.

Bak de bodem in 10 minuten in het midden van de oven gaar en licht goudbruin. Haal de bodem daarna uit de oven en laat afkoelen.

Leg de bodem op een bord en besmeer met de kwark. Leg vervolgens toppings naar keuze erop en geniet van je ontbijtpizza!