Ontbijttaartjes

Zodra ik wakker word bedenk ik eigenlijk meteen wat ik ga eten en ik vind het dan ook heerlijk om een feestje van mijn ontbijt te maken. Met deze lekkere en gezonde ontbijttaartjes is een goed begin van de dag gegarandeerd. In een handomdraai klaar, maar als je liever langer in bed blijft liggen kun je de taartbodempjes ook prima de avond van tevoren al bakken. Dan hoef je ’s ochtends alleen nog maar de vulling erop te scheppen en heerlijk te genieten. Dus wil jij je dag ook goed beginnen? Probeer dan dit recept, enjoy!
Wat heb je nodig?
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram havermout
- 1 eetlepel honing
- scheutje water
- 100 gram griekse yoghurt of kwark
- vers fruit, bijvoorbeeld aardbeien, frambozen of blauwe bessen
- handje cacaonibs
Keukenspullen
- Mini quichevormpjes
Bewaaradvies
- Bewaar de bodempjes zonder topping maximaal 4 dagen in een afgesloten bak.
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het amandelmeel, de havermout, honing en het scheutje water in een kom tot een plakkerig deeg. Als het nog wat te droog is doe je er een heel klein beetje water bij tot het goed aan elkaar blijft zitten.
Vet de quichevormpjes in met wat boter of kokosolie. Verdeel het deeg in vieren en bekleed ieder vormpje met een bodempje deeg. Druk het goed aan zodat het straks een stevige bodem is. Bak de taartbodempjes in 15 minuten krokant. Laat ze nog even in de bakvormpjes afkoelen zodat ze goed uitharden en de topping dalijk niet opgewarmd wordt.
Als de bodempjes helemaal zijn afgekoeld verdeel je de griekse yoghurt, het fruit en de cacaonibs over de 4 taartjes.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.