Oven baked oats met banaan

Oven baked oats met banaan

Het is weer weekend en dan weet je wel hoe laat het is: tijd voor lekker ontbijt! Deze oven baked oats met banaan is een stevig begin van je dag. Vol goede voedingsstoffen en vezels, vult als een tierelier en ook gewoon lekker. Eet smakelijk!


Wat heb je nodig?

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 30 gram havermout
  • 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • snufje kaneel

Keukenspullen

  • Ovenschaaltje
  • Vork

Bewaaradvies

  • Eet de oven baked oats het liefst direct na het bakken op.

Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de banaan en snijd ongeveer 1/4 deel eraf. Prak de overige 3/4 met de vork tot een gladde massa en doe dit in het ovenschaaltje. Voeg het ei toe en roer even door.

Voeg de havermout, het zelfrijzend bakmeel en wat kaneel toe en meng tot een beslagje. Snijd de overgebleven 1/4 van de banaan in plakjes en leg deze bovenop het beslagje in het ovenschaaltje.

Bak het geheel in 20 minuten gaar in het midden van de oven. Pas op met het hete bakje als je gaat eten. Zet dit bij voorkeur op een pannenlap of een ander hittebestendig oppervlak.