Pasen: mini advocaat cheesecakejes

Pasen: mini advocaat cheesecakejes

Advocaat associeer ik om de een of andere reden altijd met Pasen en kon het dan ook niet laten om hier een leuk recept mee te maken. Het zijn deze mini advocaat cheesecakjes geworden, met een bodem van Bastogne koeken en afgemaakt met (jawel) een paaseitje! Met hun vrolijke gele kleur zijn ze een leuke toevoeging aan iedere paastafel. Door de zachte smaak zijn ze prima geschikt voor zowel de hardcore advocaat liefhebber als de toch-niet-zo-liefhebber 😉

Dit recept maakte ik als onderdeel van een gastblog op www.irmatennapel.nl!


Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 8 mini cheesecakejes.

Voor de bodem:

  • 100 gram Bastogne koeken
  • 30 gram roomboter

Voor de cheesecake:

  • 200 gram roomkaas
  • 125 gram suiker
  • 40 ml slagroom
  • 4 eetlepels advocaat
  • 2 eieren
  • 4 paaseieren
  • 2 theelepels maizena

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Steelpannetje
  • Beslagkom
  • Spatel
  • Muffinvormpjes
  • Muffinbakvorm

Bewaaradvies

  • Bewaar de cheesecakes max. 3 dagen in een afgesloten bak in de koeling.

De bodem

Verwarm de oven voor op 140°C. Doe de Bastogne koeken in de keukenmachine en maal deze fijn. Smelt ondertussen de roomboter in het steelpannetje, maar let op dat deze niet gaat koken. Giet de gesmolten roomboter bij de koekkruimels en roer dit goed door.

Zet 8 muffinvormpjes in de bakvorm en schep in ieder vormpje wat van de koekkruimels. Druk dit met de achterkant van een lepel aan, zodat het goed stevig word. Je kunt de bodems zo dik maken als je zelf wil, maar zorg wel dat de hele bodem bedekt is. Zet deze vervolgens 10 minuten in de koelkast om uit te laten harden.

De cheesecake

Doe de roomkaas in de beslagkom en roer deze even los met de spatel. Voeg de suiker, de advocaat en de slagroom toe en roer nogmaals door. Voeg de eieren toe en roer ook deze goed door de roomkaas tot ze volledig zijn opgenomen. Als laatste voeg je 2 theelepels maizena toe en schep je dit er luchtig doorheen. Blijf niet te lang roeren, als het mengsel glad is dan is het goed.

Haal de inmiddels hard geworden bodempjes uit de koelkast en giet in ieder vormpje wat van het beslag. Je kunt eventueel ook een juslepel gebruiken om het makkelijker te kunnen verdelen. Vul de vormpjes tot net iets onder de rand, in de oven komt de cheesecake nog wat omhoog en je wilt niet dat ze gaan overlopen.

Bak de cheesecakejes in 40 minuten gaar in het midden van de oven. Wanneer de baktijd voorbij is haal je ze niet direct uit de oven, maar zet je de oven uit en de ovendeur op een klein kiertje. Door de cheesecakjes gelijkmatig te laten afkoelen voorkom je dat ze bovenin gaan scheuren en kunnen ze nog even nagaren. Na ongeveer een uur kun je de cheesecake uit de oven halen en vervolgens moeten ze nog minimaal een uur in de koelkast om goed koud te worden.

Pak de paaseieren uit en snijd ze allemaal in de lengte door midden. Maak ieder cheesecakje af met een paaseitje in het midden en eet smakelijk!