Pasen: Nutella rolls

Pasen: Nutella rolls

Na het succes van de cinnamon rolls heb ik nu een lekker recept voor Nutella rolls voor jullie! Bijna geen recept te noemen want je hebt slechts 2 dingen nodig om ze te maken, maar lekker zijn ze zeker wel 😉 Super leuk voor een uitgebreid zondagochtend ontbijtje of op met Pasen op tafel te zetten hint hint!


Wat heb je nodig?

  • 1 rol croissantdeeg
  • 1 pot Nutella

Keukenspullen

  • Snijplank
  • Broodmes

Bewaaradvies

  • Bewaar de Nutella rolls maximaal 3 dagen in een afgesloten bak.

Verwarm de oven voor op 170°C. Open de rol croissantdeeg en rol deze op de snijplank uit totdat je bij de eerste verticale (of horizontaal, net hoe je er naar kijkt) snijlijn komt. Deze snijd je door, maar de schuine snijlijnen laat je met rust zodat je een rechthoekig stuk deeg overhoudt.

Besmeer het deeg met Nutella en laat aan de randen rondom ongeveer een halve centimeter vrij. Rol het deeg vervolgens vanaf de korte kant luchtig op (dus niet te strak).

Snijd de rol met het broodmes in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Leg ze wel wat uit elkaar, want tijdens het bakken groeien ze anders aan elkaar.

Rol het volgende deel van het deeg uit en snijd weer de verticale lijn door. Besmeer met Nutella etc. etc. en herhaal tot al het deeg op is. Ik gebruikte zelf het lactosevrije croissantdeeg van Danerolles voor 4 croissants en maakte daarmee 16 Nutella rolls.

Bak de Nutella rolls in het midden van de oven in 10-12 minuten goudbruin. Houdt het wel een beetje in de gaten, want door de Nutella verbranden ze sneller (ik lette dus niet zo goed op..). Haal de Nutella rolls uit de oven en laat ze even afkoelen. Let wel op: de Nutella kan heel heet zijn!