Pepernoten tiramisu

Tiramisu is officieel natuurlijk met eiwitten en lange vingers, maar omdat ik een beetje lui ben én we nu helemaal in Sinterklaassfeer zijn heb ik dit recept een beetje aangepast waardoor deze lekkernij nog sneller bij je op tafel staat! Door de lange vingers te vervangen door lekkere pepernoten past dit recept ook nog eens helemaal bij de feestdag. Je kunt de tiramisu in aparte glazen of bakjes maken zodat iedereen zijn eigen portie heeft, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een grote schaal maken. Vier jij ook Sinterklaas en wat zet jij dan op tafel? Laat het me weten in een reactie!
Wat heb je nodig?
Dit recept is genoeg voor 4 personen.
- 250 ml slagroom
- 4 el suiker
- 250 gram mascarpone
- 4 el melk
- 200 gram pepernoten
- 1 kopje sterke koffie (afgekoeld)
- 4 eetlepels amaretto
- 3 a 4 eetlepels cacaopoeder
Keukenspullen
- Beslagkom
- Mixer met garden
- Zeefje
- 4 glaasjes
Bewaaradvies
- Bewaar de tiramisu maximaal 2 dagen goed afgedekt in de koelkast.
Zet een kopje sterke koffie (of espresso) en laat dit afkoelen tot kamertemperatuur. Doe de afgekoelde koffie samen met de 4 eetlepels amaretto in een apart bakje.
Doe de slagroom samen met de suiker in een beslagkom en klop deze stijf. Doe in een ander bakje de mascarpone en de melk. Roer dit goed door zodat de mascarpone straks goed mixt met de slagroom. Schep vervolgens de slagroom door de mascarpone.
Tip: wil je een schaal tiramisu maken voor een grote groep? Verdubbel dan de ingrediënten!
Pak de pepernoten en leg deze op de bodem van je glaasjes. Giet met een eetlepel het koffiemengsel over de pepernoten tot ze allemaal wat nat zijn. Maak hierop een laag van het mascarpone mengsel. Dit kan gewoon met een lepel, maar als je heel precies wilt werken kun je natuurlijk ook een spuitzak gebruiken.
Blijf om en om laagjes maken van pepernoten en mascarpone tot alles op is en je bovenste laag mascarpone is.
Doe als laatste het cacaopoeder in het zeefje en verdeel het over de tiramisu. Enjoy!
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.