Pulled chicken loempia’s uit de oven

Pulled chicken loempia’s uit de oven

Ik heb uit zelfbescherming geen frituurpan, want ik ben bang dat het hek dan helemaal van de dam is: frituur all the things! Daarnaast stinkt het en is zo’n ding ook gewoon een hell om schoon te maken. Daarom is het soms een kwestie van improviseren met bepaalde gerechten en dat was ook bij deze loempia’s het geval. We kennen ze natuurlijk allemaal uit het vet, maar je bakt ze ook in een handomdraai heerlijk krokant in de oven en dat met maar een fractie van het vet dat in een gewone loempia zit. Of in de airfryer natuurlijk!

Doordat de pulled chicken van zichzelf al lekker spicy en wat smeuïg is, is het ook een perfecte vulling voor een loempia en met een likje loempiasaus erbij weet ik zeker dat jij ook binnen no time fan bent van deze pulled chicken loempia’s.


Wat heb je nodig?

Keukenspullen

  • Snijplank
  • Kommetje
  • Kwast

Bewaaradvies

  • Bewaar de loempia’s max. 2 dagen goed
    afgedekt in de koelkast.

Haal het filodeeg ongeveer 30 minuten van tevoren uit de vriezer om te ontdooien.

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de pulled chicken volgens het recept.

Leg een blaadje filodeeg op de schone snijplank en bestrijk de hoeken licht met olie. Leg een beetje pulled chicken op het filodeeg, net iets onder het midden.

Vouw de onderste punt naar binnen en rol de loempia een klein beetje op, zodat de vulling ongeveer half bedekt is. Vouw ook de linker en rechter punt naar binnen en rol de loempia van onderaf strak op. Bestrijk de laatste punt ook licht met olijfolie, zodat deze goed vastplakt. Leg de loempia met de laatste punt naar onderen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk nogmaals met wat olie.

Bak de loempia’s 15 minuten krokant en goudbruin in het midden van de oven. Als ze nog te bleek blijven kun je er nog wat olie op doen en ze nog iets langer laten bakken, maar bak ze niet te lang want dan droogt de kipvulling uit.

Tip: erg lekker met loempiasaus!

Zo vouw je de loempia