Pulled chicken

Pulled chicken

Behalve de heerlijke suikervolle cakes, koeken en taarten kan ik ook ontzettend genieten van een lekkere lunch. Als je net als ik een fan bent van smaakvol eten dan zit je met deze pulled chicken zeker goed. Hij is zoet en pittig tegelijk en omdat je hem helemaal vers zelf maakt is hij ook stukken lekkerder dan de kant-en-klaar pulled chicken die in de supermarkt te koop is. In theorie hoor je pulled chicken te eten met koolsalade, maar hij is ook erg lekker met wat sla en komkommer of met een paar rode uienringen erbij. Ik krijg zelf alweer honger bij het schrijven van dit recept en hopelijk jij ook, enjoy!


Wat heb je nodig?

  • 200 gram biologische kipfilet
  • 1 eetlepel sambal manis
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel kokosolie

Keukenspullen

  • Steelpan
  • Koekenpan

Bewaaradvies

  • Bewaar de pulled chicken maximaal 2 dagen in een afgesloten bak of in een plastic zakje in de koelkast.

Doe de kipfilet in een steelpannetje en vul deze met water tot de kipfilet helemaal onder staat. Kook de kip vervolgens in ongeveer 15 minuten gaar. Snijd na deze tijd de kipfilet even in om te kijken of hij helemaal gaar is. Als hij nog roze is van binnen dan kook je hem nog even 5 minuten extra.

Leg de gare kipfilet op een grote snijplank en laat eventjes een paar minuten afkoelen. Trek met 2 vorken de kipfilet in kleine reepjes, zodat het er uit ziet als iets wat je pulled chicken zou noemen.

Verwarm de kokosolie in de koekenpan en voeg daarna de kipfilet toe. Voeg vervolgens de sambal, ketjap en bruine suiker toe en schep het geheel goed door zodat alle kipfilet een bruine kleur krijgt. Op het laatst verwarm je de chilisaus nog even kort mee.

Haal de pan van het vuur en beleg een broodje met de pulled chicken. Warm is hij het lekkerst, maar je kunt het ook prima koud eten.

Tip: je kunt de pulled chicken ook lekker combineren in een salade met komkommer, ui en ei.

pulled-chicken-2