Review: 100% natuurlijk eiwitpoeder van Happy Protein

Review: 100% natuurlijk eiwitpoeder van Happy Protein

Vorige week vond ik een mailtje in mijn inbox met de vraag of ik wel eens eiwitpoeders gebruik en of ik bekend was met Happy Protein. Deze vraag kwam eigenlijk als geroepen, want ik ben al langer op zoek naar dè eiwitshake voor mezelf. Ik heb al verschillende merken en smaken geprobeerd, maar de een lost niet goed op en blijft korrelig, de ander smaakt vies en van weer een ander krijg ik mega buikpijn. Het leek me dus wel wat om Happy Protein een kans te geven en ik reageerde enthousiast. Van deze lieve mensen kreeg ik vervolgens een pakketje opgestuurd met een aantal zakjes eiwitpoeder om uit te proberen en daarover vertel ik jullie graag meer!

Wat is het?

Happy Protein is dus eiwitpoeder om shakes mee te maken. Bijvoorbeeld voor beter spierherstel en -opbouw, maar het kan ook helpen bij afvallen door het ’s ochtends door je kwark o.i.d. te doen. Door de eiwitten zit je namelijk langer vol, geven ze aan op hun site.

Waarom is Happy Protein zo “happy”?

Het is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en daarnaast zijn er verschillende vitamines en mineralen aan toegevoegd die je gezondheid ondersteunen en zorgen voor geestelijke energie. Denk hierbij aan een hele rits vitamine B, C, E en magnesium.

Als een bedrijf adverteert met alleen maar natuurlijke ingrediënten check ik dat altijd even extra, want dit begrip wordt nogal breed gebruikt. Tegenwoordig helaas ook voor producten die wel uit de natuur komen, maar waar door genetische modificatie of met behulp van bacteriën een bepaald aroma aan onttrokken wordt. Volgens de site van het Voedingscentrum staat aangegeven dat er alleen “natuurlijke aroma” mag staan als het is gewonnen uit een natuurlijke bron door middel van een natuurlijk proces (koken, stomen, fermentatie). Daarnaast staat op de verpakking van Happy Protein nadrukkelijk vermeld dat de gebruikte ingrediënten non-GMO zijn en dus niet genetisch gemodificeerd zijn. De gebruikte zoetstof is daarnaast op basis van stevia, dus op dit gebied maakt dit product mij zeker ook happy!

Smaak en textuur

Ik ben echt een beetje een zeur als het aankomt op de textuur van eten en heb er dan ook een gruwelijke hekel aan als eiwitshakes niet goed oplossen (zelfs niet in de blender) en zo vies korrelig blijven. Daarom speel ik meestal vals en doe ik meer water erbij dan op de verpakking staat, zodat het wat waterig wordt.

Om Happy Protein echt goed te kunnen beoordelen heb ik in dit geval wel braaf de instructies gevolgd en 1 zakje gemend met 200 ml water. Eerlijk is eerlijk: deze shake lost prima op. Hij is niet zo mega dik en drinkt prima weg. Ik heb zelf de smaak vanille getest en die beviel me goed. Het poeder ruikt super lekker doordat er een vleugje kaneel in zit. Dit proef je er dan weer niet heel sterk in terug, maar toch een prima smaak!

Het testen van de smaak aardbei heb ik aan mijn wederhelft overgelaten, omdat ik zelf gewoon niet echt fan ben van aardbeiensmaakjes (slecht hè). Ook hij heeft braaf de instructies gevolgd en vond de shake in eerste instantie nogal zoet. Ik heb er even aan geroken en begreep meteen wat hij bedoelde: je kunt de aardbei al van ver ruiken! Hij heeft wel braaf z’n hele shake opgedronken, dus geloof dat het prima te doen was.

Conclusie

Happy Protein is voor mij een van de smakelijkere eiwitshakes. Ik ben er zeker blij mee dat het non-GMO is en dus ook geen enge chemische zoetstoffen bevat die je lichaam niet nodig heeft. Met 26 gram eiwit is dit zeker een goede ondersteuning bij je spierherstel na het sporten. De shake lost goed op en de smaak is prima, al zou de aardbei wat minder zoet mogen maar dat is ook een kwestie van persoonlijke smaak. Voor een zak van 750 gram/25 shakes betaal je op eiwit.nl €22,55, omgerekend 90 cent per shake.

P.S.
Een extra plusje voor mij omdat ik als lichtelijk lactose intolerant na het gebruiken van deze shake geen buikpijn heb gehad, wat bij veel andere shakes wel het geval is. Let wel op: het product is in principe niet geschikt voor mensen met lactose intolerantie/allergie!
1 gedachte over “Review: 100% natuurlijk eiwitpoeder van Happy Protein”

  • Hallo,
    Weet je misschien of deze eiwitshake happy protein nog te verkrijgen is?
    Ik heb het een aantal jaar terug gebruikt , maar ik kan het nu nergens meer vinden.
    Met vriendelijke groet,
    Joyce