Review: de airfryer homie

Review: de airfryer homie

De airfryer is niets nieuws meer en inmiddels niet meer weg te denken uit menig huishouden, dus ik schaam me een beetje om toe te geven dat ik tot een kleine maand geleden er zelf nog geen had. Ik wilde er wel al langer een, maar heb mezelf er nooit toe gezet om er daadwerkelijk een te kopen. Toen kwam de Homie airfryer op mijn pad en ben ik sinds vorige maand dus ook de trotse eigenaar van een exemplaar, woohoo! Het kan natuurlijk niet anders dat ik hem uitgebreid heb getest en deel mijn ervaringen graag met jullie.

Formaat en vermogen

Tot mijn grote plezier kwam er bij het openen van de doos een mooi vormgegeven apparaat uit, wat qua stijl goed bij de rest van mijn keuken en apparatuur past. Qua formaat ook niets om over te klagen. Met een bakcapaciteit van 2.8 liter is hij perfect voor ons met z’n tweeën en aan de buitenkant is hij ook vrij compact. Ik kan hem in elk geval makkelijk opbergen boven op mijn keukenkastjes (want binnenin zitten ze al stampvol met alle bakspullen hehehe).

De Homie is strak vormgegeven en voorzien van een touchscreen waarop je de tijd en temperatuur kunt instellen. De tijd is instelbaar van 0 tot 60 minuten en de temperatuur tot 200°C. Als je aan het handvat trekt komt de frituurmand eruit. Hier zit nog een veiligheidsslot op, waardoor niet zomaar het mandje met eten los komt of eruit kan vallen.

Het materiaal van de airfryer voelt stevig aan, zowel de buitenkant als de frituurmand. Er staat op de buitenkant duidelijk aangegeven welke delen van de airfryer warm (kunnen) worden, want de hete lucht moet natuurlijk ook nog ergens heen. Bovenop staat een rijtje met een aantal producten zoals aardappels, frietjes en spareribs en hoe lang/op welke temperatuur je deze in de airfryer moet doen. Een handig spiekbriefje dus!

Veelzijdig in gebruik

De meeste mensen die ik ken die een airfryer hebben gebruiken deze vooral als een gezonder alternatief voor het bereiden van frietjes en snacks, maar je kunt er nog zoveel meer mee. Van frittata tot cake bakken en van vlees grillen tot broodjes afbakken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Behalve het frituurmandje zijn er ook nog een grillrooster en baking pan beschikbaar, waarmee er nog meer mogelijkheden zijn voor het bereiden van eten.

Ik heb zelf de airfryer getest door er verschillende soorten eten en gerechten te bereiden. Het eerste wat ik erin gebakken heb waren appelflappen. Ik heb toen een paar in de oven gebakken en een paar in de airfryer, zodat ik ze naast elkaar kon vergelijken en ik was hierbij zeer blij verrast. De appelflappen uit de airfryer waren net zo knapperig als die uit de oven en een stuk sneller klaar: 10 min tegenover 20 min.

Vervolgens heb ik er ook nog aardappeltjes, zoete aardappel en spareribs in gemaakt en natuurlijk deze pindakaas banaan mugcake, die ook zeer geslaagd was! En natuurlijk kon het niet lang duren voordat ook ik er frietjes in heb gebakken, heerlijk! 😉

Ik kan niet anders zeggen dan dat ook ik nu fan ben en kan eigenlijk al niet meer zonder. Het is zo makkelijk om alles even in de airfryer te doen, helemaal omdaat ik geen magnetron heb. Waar mijn mugcakes eerder 20 minuten in de oven moesten, heb ik ze nu in de helft van de tijd voor m’n neus staan. Schoonmaken is ook zo gedaan wat voor mij zeker een extra pluspunt is, want daar houd ik verder totaal niet van (wie wel?)

Heb jij ook een airfryer in huis en wat vind je er zelf van? Wat is jouw favoriete airfryer gerecht/recept? Let me know!