Review: De handmade lolly’s van Chefpops

Review: De handmade lolly’s van Chefpops

Voor een foodliefhebber als ik bestaat er geen leuker post dan foodpost.  Afgelopen week was het weer raak en dit keer lag er een lekker pakketje van Chefpops op de deurmat. Daar keek ik echt al het hele weekend naar uit, lees snel verder waarom 😉

Wat is het

Chefpops zijn volledig met de hand gemaakte lolly’s, verkrijgbaar in 4 smaken: Arabica Coffee, Salty Caramel, True Vanilla en Real Chocolate. Klinkt meteen al goed hè? Het verhaal wordt nog beter. Alle ingrediënten die worden gebruikt zijn afkomstig van duurzame teelt. Omdat alle lolly’s met de hand worden gemaakt zijn er qua looks geen 2 hetzelfde, maar de smaak is altijd goed.

Instant fan

Normaal probeer ik altijd wat genuanceerd te zijn bij het schrijven van een review, maar het is lastig bij deze Chefpops want toen ik ze uitprobeerde was ik meteen zo enthousiast! Ze zijn allemaal zo lekker qua smaak, zoiets heb ik in elk geval nog nooit geproefd en al helemaal niet in een lolly. Heerlijk romig en vol van smaak, gegarandeerd genieten.

De Real Chocolate is sowieso mijn favoriet, maar dat is vast geen verrassing. Zo’n lolly is perfect voor de zoete cravings die ik ’s avonds vaak heb, omdat je er al gauw 15 minuten zoet mee bent. Normaal zou ik in die tijd makkelijk een hele reep chocola wegwerken, maar met deze lolly heb je wel de smaak en maar een fractie van de calorieën. Een Chefpop lolly bevat namelijk gemiddeld 50 kcal, waar je met een kwartier chocolade eten al snel rond de 500 kcal zit. Wat mij betreft een win-win for sure!

De True Vanilla en Salty Caramel zijn ook zeker aanraders, terwijl ik normaal niet zo van de vanille ben. De Arabica Coffee heeft me erg positief verrast. Ik ben niet echt een koffie drinker, behalve als ik echt niet wakker kan worden/blijven maar deze lolly vond ik wonder boven wonder ook prima smaken.

Prijs en verpakking

Hier heb ik niks op aan te merken. Het doosje dat ik ontvangen heb kost €10,95 en dan heb je 10 lolly’s die leuk verpakt zijn in een doorzichtig doosje, maar je kunt ook losse lolly’s kopen voor €1,25 per stuk. Ze worden netjes verzonden in een bubbeltjes envelop waar ook duidelijk op vermeld staat dat de inhoud breekbaar is. Ook is informatie over de ingrediënten en voedingswaarden bijgesloten, zodat je precies weet wat je naar binnen werkt.

Conclusie

De Chefpops waren het wachten meer dan waard. Echt goede smaken gemaakt met duurzame ingrediënten. Een kwartier genieten van je favoriete smaak, zonder meteen een gigantische hoeveelheid calorieën naar binnen te werken. Normaal ben ik echt een lolly bijter (ja heel slecht ik weet het) maar bij deze haal ik het niet in mijn hoofd, zodat ik er extra lang van kan genieten. Het enige minpuntje voor mij is het stokje. Dat is gemaakt van bamboe, wat qua millieubewustheid prima is. Ik vind het gevoel van hout in m’n mond echter vreselijk (net als van die houten lepeltjes bij de Ben & Jerry’s wehh) dus ik zou liever een plastic stokje zien, maar dat doet niks af aan het feit dat dit een prima product is!

10/10 would buy