Review: Tony Chocolonely’s donkere melk 42%

Review: Tony Chocolonely’s donkere melk 42%

Als Tony Chocolonely met nieuwe smaken komt dan zal het geen verrassing zijn dat ik ze natuurlijk ga uitproberen. Hoewel karamel zeezout bij mij nog steeds met stip op nummer 1 staat (gevolgd door de wit framboos knettersuiker) sta ik altijd open voor nieuwe smaken. Je moet wel lekker kunnen variëren, stel je voor dat je het tegen gaat eten!

Duurt lang

Wellicht denk je nu “hoe kan het dat het zo lang geduurt heeft voordat je deze smaken hebt geprobeerd?”, dan kan ik je de hand schudden. Als echte chocolade liefhebber had ik ze natuurlijk al lang willen proeven, maar het is nogal een uitdaging als je in het mooie en exotische Leuth woont. Waar vraag je? Nou precies.

We mogen hier al in onze handjes klappen dat de lokale supermarkt (de Spar, aww yis) überhaupt Tony Chocolonely verkoopt, maar erg snel met nieuwe smaken aan het assortiment toevoegen zijn ze niet. Verder wil ik absoluut niet over ze klagen hoor, ideaal zo’n winkel om de hoek maar om deze nieuwe Tony smaken te scoren moest ik toch echt naar de stad. Vandaag was het eindelijk zo ver en omdat ik van iemand had gelezen dat de pretzel toffee versie BETER is dat de karamel zeezout kon ik natuurlijk niet wachten om ze te proberen!

Donkere melk?

Toen Tony bekent maakte dat ze met 2 nieuwe classics smaken kwamen, de “donkere melk 43%” en “donkere melk 42% pretzel toffee” moest ik wel even achter mijn oren krabben. Ik het kort houdt donkere melk in dat de chocolade meer cacao bevat dan de gewone melkchocolade, namelijk 42% tegenover 32%. De chocolade is hierdoor iets minder zoet dan de gewone melkchocolade dus kun je makkelijker een hele reep wegwerken zonder misselijk te worden 😉

Smaakt het?

Tony belooft met deze nieuwe repen een volle romige melkchocolade met de kraak en smaak van pure chocolade en dat is precies wat je krijgt. Zoals ik eerder al zei is deze chocolade door het hogere cacaogehalte wat minder zoet dan de gewone melkchocolade en dat merk je wel. Zelf vind ik het wel lekker en doet het wat minder pijn aan mijn tanden (nee geen gaatjes, gewoon erg gevoelig helaas).

De melk zonder extra’s is qua smaak vrij neutraal. Zeker niet vies, maar ook niet super speciaal. Het is een melkchocolade reep met extra smaak en verder niets.

De pretzel toffee daarentegen is net als de karamel zeezout een combinatie van zoet met wat zout en heeft me positief verrast. Pretzels doen me normaal niet zoveel, maar gooi er chocolade omheen en stukjes toffee erbij en opeen smaken ze heerlijk! Omdat de chocolade even in mijn auto heeft gelegen was die wat zacht, maar dat was juist erg lekker in combinatie met de hardere stukjes van de pretzel en de toffee. Heel kort gezegd is dit een smaakvolle reep met een zeer geslaagde combinatie van ingrediënten en zou ik hem makkelijk in 1x weg kunnen werken.

Beter dan karamel zeezout?

Een collega blogger deed de uitspraak dat de pretzel toffee reep de karamel zeezout bij haar thuis van de nummer 1 positie heeft gestoten, maar bij mij is dat niet het geval. Deze nieuwe smaken van Tony zijn zeker lekker en leuk voor de afwisseling, maar ze zijn nog niet beter dan de karamel zeezout.1 gedachte over “Review: Tony Chocolonely’s donkere melk 42%”

  • De Postcodeloterij gaf een Tony Chocolonely prijs weg. Je mag twee repen uitzoeken. Ik heb melk en zeezout caramel uitgezocht. Nooit eerder deze chocola geprobeerd. De melkreep ging wel, maar die caramel….wat een vieze zoute boel in je mond. Caramel is zacht en zoet. Dit zijn harde stukken. En dan dat zout. Waar is dat goed voor? NOOIT meer Tony Choco…enz. De reep is ook veel te dik. Moeilijk breken. Nare ervaring. De caralem reep heb ik weggegooid.