Review: Tony’s Chocolonely 3x Limited Edition

Review: Tony’s Chocolonely 3x Limited Edition

Mijn grote vriend Tony’s Chocolonely kwam gisteren met maar liefst 3 nieuwe Limited Edition smaken. Dit jaar zijn ze geïnspireerd op een driegangendiner en hebben ze de smaken donkere melk 42% rogge zeezout, melk 32% stoofpeer en wit 28% stracciatella op het menu gezet.

Ik kon natuurlijk niet wachten om ze te proeven en trakeerde mezelf op een kadodoosje waar alle drie de smaken in zitten. Vanmorgen ging de bel en was daar al meneer de postbezorger met een heel smakelijk pakket, dus heb ik het meteen opgescheurd en natuurlijk geproefd!

Donkere melk 42% rogge

In eerste instantie leek me dit de minst smakelijke reep, want als ik rogge hoor dan denk ik meteen aan van dat vieze kleffe roggebrood en dat moet ik niet in de buurt van mijn chocola hebben. Maar don’t judge a book by it’s cover dus om een echt oordeel te kunnen geven heb ik toch maar een stukje in mijn mond gestopt.

Hij was bij lange na niet zo vies als ik had verwacht. De rogge is crunchy en gelukkig niet klef en in combinatie met het zout lijkt het een beetje op chocolade met zoute crackers. De chocolade op zich is lekker en de combinatie is oké. Niet vies, maar ik zou hem zelf denk ik niet nog eens kopen.

Melk 32% stoofpeer

Deze reep had meteen mijn aandacht want ik zag de combinatie van chocolade met het heerlijke zoete en kaneelige van stoofpeertjes helemaal zitten. De melk is (zoals we gewend zijn van Tony) vol en romig van smaak en de stoofpeer past er goed bij.

Persoonlijk had de smaak van de stoofpeer in deze reep meer naar voren mogen komen. Je proeft duidelijk dat er “iets” in zit, maar stoofpeer zou ik er niet meteen uit halen. Ik mis een beetje de kaneel in het geheel en dat vind ik wel jammer. Buiten dat is het wel gewoon een lekkere reep met een goede smaakcombinatie, dus die ga ik gewoon met plezier verorberen hoor!

Wit 28% stracciatella

Ook deze reep keek ik vol goede hoop naar uit. Ik hou van witte chocolade en als er dan ook nog meer chocolade in zit, dan heb je me te pakken hoor. Deze reep heeft me dan ook zeker niet teleurgesteld en hij is nog beter dan ik had vewacht.

Doordat er niet alleen stukjes pure chocolade in zitten maar ook cacao nibs heeft deze reep naast een goede smaak ook een lekkere bite waar ik persoonlijk wel van houd. Zeker eentje die hier nog eens in huis gehaald zal worden.

Wat vind jij?

Heb jij de nieuwe Limited Editions van Tony’s Chocolonely al geproefd? En wat vond je er van? Ben erg benieuwd naar welke jouw favoriet is, vertel het me in een reactie!1 gedachte over “Review: Tony’s Chocolonely 3x Limited Edition”