Rijstepap met kokosmelk en kaneel

Vroeger moest ik er absoluut niks van hebben (want stukjes, iewl), maar tegenwoordig is rijstepap m’n nieuwe liefde. Tijdens een weekendje weg in Duitsland at ik een kant en klare versie met kaneel en die was zo ontzettend lekker dat ik die wel na moest maken! Natuurlijk wel een tikkeltje gezonder dan uit een bakkie, want we moeten ook nog een beetje voor onszelf zorgen 😉
Wat heb je nodig?
Dit recept is voor 2 porties.
- 50 gram rijst
- 200 ml kokosmelk
- 5 druppels stevia
- snufje kaneel
Keukenspullen
- Steelpannetje
Bewaaradvies
- Bewaar de rijstepap maximaal 2 dagen in de koelkast.
Kook de rijst volgens de aanwijzigen op de verpakking gaar. Het maakt voor de rijstepap niet uit welke soort rijst je gebruikt. Zelf had ik zilvervliesrijst, maar het kan ook prima met bijvoorbeeld basmati. Als het goed is is al het water nu ingekookt, maar als er nog wat in de pan zit dan giet je de rijst even goed af.
Voeg de kokosmelk toe aan de gekookte rijst en zet weer op het vuur. Roer af en toe even om, terwijl je de kokosmelk aan de kook brengt. Laat dit 5 minuten op een laag vuurtje pruttelen zodat de kokosmelk inkookt en de pap steviger wordt.
Haal de pan van het vuur, voeg de kaneel en stevia toe en roer het geheel even goed door. Je kunt de rijstepap zowel warm als koud eten, net hoe jij hem het lekkerst vindt!
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.