Roll-up Nutella wentelteefjes

Wentelteefjes zijn al vanaf ik jong ben een soort van guilty pleasure van mij. Niet bepaald voedzaam of heel gezond, maar oh zo lekker! En als je iets wat toch al zo lekker is nóg lekkerder kan maken dan doe je dat natuurlijk. Met een flinke lik Nutella zijn deze roll-up wentelteefjes niet alleen hemels lekker, je hebt ze ook binnen no time op je bord liggen. En vervolgens zijn ze net zo snel weer op 😉
Wat heb je nodig?
- 4 sneetjes Casinobrood
- 1 ei
- scheutje melk
- snufje kaneel
- 1 eetlepel suiker
- zoveel Nutella als je wil
Keukenspullen
- Diep bord
- Snijplank
- Koekenpan
Bewaaradvies
- Eet de wentelteefjes direct op als ze nog lekker warm zijn.
Snijd de korstjes rondom van de boterhammen af. Druk de boterhammen plat of rol ze plat met een deegroller. Smeer een beetje Nutella langs de onderste rand van de boterham.
Doe het ei met een scheutje melk in een diep bord en klutst het los. Verhit ondertussen een beetje boter of kokosolie in de koekenpan.
Rol de boterhammen vanaf de Nutella naar boven toe op, totdat je dus een rolletje hebt met Nutella in het midden. Haal de boterhammen één voor één door het ei/melk mengsel, zodat ze rondom nat zijn. Laat het mengsel een beetje in de boterham intrekken, anders blijft de binnenkant een beetje droog brood na het bakken en daar houden we natuurlijk niet van!
Leg de opgerolde boterhammen met de opening naar beneden toe in de pan. Op deze manier rollen ze niet weer open. Draai af en toe om totdat ze rondom goudbruin zijn. Haal de wentelteefjes uit de pan, leg op een bord en doe de kaneel en suiker naar smaak erop. Je kunt natuurlijk ook nog wat extra Nutella aan de bovenkant erop smeren!
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.