Sinaasappel trifle

Sinaasappel trifle

Trifle is van origine een Engels toetje wat bestaat uit verschillende laagjes en wordt geserveerd in een glazen schaal. De klassieke variant heeft een bodem van cake, gevolgd door een laagje fruit en afgemaakt met vla of custard. Behalve het fruit vind je de rest hier niet in terug, maar daardoor is hij zeker niet minder lekker! Hij is lekker fris van smaak, vult goed en is ook nog eens leuk oranje van kleur waardoor hij ook prima als gezonde traktatie op Koningsdag kan 😉


Wat heb je nodig?

  • 1 sinaasappel
  • 150 gram kwark
  • 30 gram granola

Keukenspullen

  • Snijplank
  • Schilmesje
  • Glas of glazen kommetje

Bewaaradvies

  • Eet de trifle zo snel mogelijk na het maken op, maar bewaar hem maximaal 1 dag in de koelkast.

Schil de sinaasappel en verwijder zoveel mogelijk de witte velletjes. Als je er zin in hebt kan je proberen om de sinaasappel helemaal te ontvellen, maar ik vond dat teveel werk 😉 Snijd de sinaasappel vervolgens in kleinere stukjes.

Schep een laagje kwark in je glas of glazen kommetje en verdeel 1 eetlepel granola hierover. Verdeel er een aantal sinaasappelstukjes over en vervolgens maak je weer een laagje kwark. Ga in deze volgorde door tot je ingrediënten op zijn (of tot je glas vol zit natuurlijk!) en je kunt al meteen heerlijk gaan genieten van je ontbijt.