Sinterklaas: arretjescake met kruidnoten

Sinterklaas: arretjescake met kruidnoten

Alhoewel arretjescake me eigenlijk aan kerst doet denken, kan ik het ook prima op andere dagen eten hoor ๐Ÿ˜‰ Helemaal leuk is deze arretjescake met een Sinterklaas-twist, namelijk kruidnoten in plaats van biscuitjes! De kruidige smaak van de kruidnoten geeft deze klassieker een echte boost en maakt hem zo mogelijk nog lekkerder ๐Ÿ˜‰ Omdat hij super makkelijk is om te maken is het ook meteen de ideale snack om met pakjesavond op tafel te zetten.


Wat heb je nodig?

  • 250 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 200 gram kruidnoten
  • 50 gram cacao

Keukenspullen

  • Steelpan
  • Beslagkom
  • Mixer met garden
  • Bakvorm

Bewaaradvies

  • Bewaar de arretjescake maximaal 3 dagen in de koelkast.

Smelt de boter in de steelpan. Hak 170 gram van de kruidnoten in grove stukken. Laat de overige 30 gram heel.

Doe de eieren en de suiker samen in de beslagkom en mix tot het schuimig is. Voeg beetje bij beetje de cacao toe en mix ondertussen goed door.

Voeg vervolgens de gesmolten boter door en mix nogmaals. Doe de stukken kruidnoot erbij en schep goed om totdat alle stukken bedekt zijn met het chocolademengsel.

Bekleed een bakvorm met bakpapier. Giet het mengsel erin en verdeel gelijkmatig met de achterkant van een lepel. Verdeel de hele kruidnoten over de bovenkant en druk ze licht aan. Voor wat extra decoratie heb ik 2 kruidnoten boven de arretjescake tegen elkaar gewreven en de kruimels er zo over verdeeld.

Zet de arretjescake minimaal 8 uur in de koelkast zodat hij goed kan opstijven. Bewaar de arretjescake in de koelkast en serveer koud. Lekker met een beetje slagroom ๐Ÿ˜‰