Sinterklaas speculaastaartjes met caramel

Sinterklaas speculaastaartjes met caramel

Ja hoor, het is weer tijd voor de Sinterklaas recepten! Love it, want ik ben mega verslaafd aan kruidnoten, chocoladeletters en zelfs die vieze chocolade muntjes haha. Reden genoeg om weer eens lekker uit te pakken met speculaas en daar zijn deze leuke Sint speculaastaartjes uit ontstaan. Gevuld met een cream cheese botercrème en caramel en afgemaakt met je eigen favoriete Sintsnoep, what more do you want? Ik zeg hup die keuken in en aan de slag met dit lekkers voor Pakjesavond 😉


Wat heb je nodig?

Dit recept is voor ongeveer 4 taartjes, afhankelijk van de grootte van je uitsteekrondje.

Voor de speculaas:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram koude boter
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • flinke snuf zout

Voor de vulling:

  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel roomkaas naturel
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 pot De Ruijter Caramelpasta

Decoratie:

  • Kruidnootjes
  • Sint chocolade
  • Of wat je maar lekker vindt 🙂

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Deegroller
  • Uitsteker rond
  • Spuitzak + spuitmondje (optioneel)

Bewaaradvies

  • Bewaar de opgemaakte Sinttaartjes maximaal 3 dagen in een afgesloten bak in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd de boter in kleine stukjes en doe deze in de beslagkom. Voeg de rest van de ingrediënten er aan toe en kneed goed door tot je een samenhangend deeg hebt. 

Bestuif je (schone) aanrecht met wat bloem en rol het deeg hier op uit tot een lap van ongeveer 1 cm dikte. Probeer er zoveel mogelijk een rechthoek van te maken. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg je deeglap hier op. Bak hem in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar. Als het deeg uit de oven komt is het nog vrij zacht, waardoor je gemakkelijk de rondjes nog kunt uitsteken. Wanneer je de rondjes voor het bakken al uitsteekt loop je kans dat ze gaan vervormen. Door het na het bakken te doen heb je mooie rondjes! Leg de rondjes in tweetallen bij elkaar en laat ze afkoelen.

Wanneer de speculaasrondjes volledig zijn afgekoeld en wat zijn uitgehard ga je de botercrème maken. Doe de zachte roomboter in de beslagkom en mix deze romig. Voeg de roomkaas en poedersuiker toe en mix goed door elkaar tot een egale massa.

Wanneer je gebruik maakt van een spuitzak vul je deze met de botercrème. Zet je gewenste spuitmondje erop en spuit een toef op 4 van de speculaasrondjes. Heb je geen spuitzak, dan verdeel je de botercrème met een lepel. Pak het rondje dat je er bovenop gaat zetten en besmeer daarvan de onderkant met een laagje caramelpasta. Doe dit voor alle rondjes en zet ze voorzichtig op de onderste laag. Zet ook een toef botercrème op de bovenkant van de taartjes en versier ze daarna met jouw favoriete Sintsnoep!




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.