S’mores chocolademelk

S’mores chocolademelk

Buiten ligt een flink pak sneeuw, binnen is het heerlijk knus en gezellig. Lekker warm met je dekentje op de bank, de lampjes van de kerstboom aan en ondertussen genieten van je zelfgemaakte s’mores chocolademelk. Klinkt perfect toch? Say no more want deze homemade versie is om je vingers bij af te likken en lekker niet om te delen 😉


Wat heb je nodig?

  • 250 ml melk
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • slagroom
  • mini marshmallows

Keukenspullen

  • Steelpannetje
  • Satéprikker
  • Brander/gasfornuis/oven

Bewaaradvies

  • Drink de s’mores chocolademelk direct na het bereiden op.

Doe de melk samen met de suiker en het cacaopoeder in een steelpannetje. Zet de pan op een laag vuurtje en verwarm de melk al roerend, zodat de suiker en cacaopoeder goed mengen met de melk.

Prik de mini marshmallows op een satéprikker. Ik raad aan om een wat langere te gebruiken, zodat je je vingers niet verbrandt. Omdat je waarschijnlijk geen kampvuur hebt om je marshmallows bij te roosteren, doen we het op de makkelijke manier met het gasfornuis. Zet een pitje van het gasfornuis laag aan en houdt de marshmallows erboven. Draai ze langzaam rond totdat ze een lichtbruine kleur krijgen. Let op dat ze niet verbranden! Heb je geen gasfornuis? Leg dan de marshmallows 1 minuut op een met bakpapier bekleedde bakplaat in de oven op 200°C.

Haal het steelpannetje van het vuur en giet de warme chocolademelk in een grote mok. Leg er 2 marshmallows in en laat deze een beetje oplossen in de warme chocolademelk door ze er doorheen te roeren.

Spuit de slagroom erop en verdeel de rest van de geroosterde marshmallows er overheen.