Snelle maaltijd met de glutenvrije noodles van King Soba

Snelle maaltijd met de glutenvrije noodles van King Soba

Een hele tijd geleden kreeg ik een berichtje van King Soba of ik het leuk zou vinden om hun noodles uit te proberen. Nou ben ik sowieso de laatste persoon die ooit nee zou zeggen tegen eten, dus een paar dagen laten lag er een doos vol noodles voor de deur! Ik kende het merk zelf nog niet en was daarom extra blij verrast dat deze noodles niet alleen biologisch zijn, maar ook nog eens vrij van e-nummers en gluten! Hierdoor zijn deze noodles dus ook zeer geschikt voor mensen met bepaalde allergieën, intoleranties of wanneer je een dieet volgt. Ze hebben een breed assortiment van verschillende soorten noodles, van boekweit met quinoa tot bruine rijst en van zoete aardappel tot pompoen en gember. Zo kun je lekker variëren met smaken en hoef je geen dag hetzelfde te eten! Daarnaast is de textuur van de noodles ook nog eens hetzelfde als “gewone” noodles. Omdat ik zelf erg gevoelig ben voor het “gevoel” van eten in je mond, is dat voor mij zeker een dik pluspunt!

Dit recept is voor een super snelle maaltijd met de basmati bruine rijst noodles, gecombineerd met zoete puntpaprika, mango, knoflook en chilisaus. Ook nog lekker vegetarisch dus 😉


Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 2 personen.

  • 110 gram King Soba noodles
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 mango
  • 1 bosui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels chilisaus
  • peper en zout naar smaak

Keukenspullen

  • Kookpan
  • Koekenpan/wok
  • Snijplank
  • Knoflookpers

Bewaaradvies

  • Bewaar het gerecht maximaal 2 dagen in een afgesloten bak in de koelkast. Even opwarmen voor het eten.

Breng in een pan ruim water aan de kook en voeg de noodles hier aan toe. Kook ze in 5-6 minuten gaar. 

Was ondertussen de puntpaprika’s. Snijd ze in de lengte door midden, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes en daarna in blokjes. Verhit een beetje olie in de koekenpan of wok en voeg de gesneden paprika hier aan toe. Bak voor ongeveer 10 minuten en schep het ondertussen af en toe om. Pers de teentjes knoflook en bak nog even  kort mee met de paprika. Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe.

Schil de mango en snijd ook deze in stukjes. Giet de inmiddels gekookte noodles af en verdeel ze over twee borden/kommen. Voeg de paprika en mango samen met twee eetlepels chilisaus toe en schep het geheel door. Knip kleine stukjes van de bosui af en verdeel deze over je gerecht. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 


 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.