Snelle pasta pesto

Ik ken maar weinig mensen die niet van een lekker bord pasta houden en ook zelf vind ik het heerlijk op zijn tijd. Deze snelle pasta pesto met een beetje pit is mijn go to pasta en blijft keer op keer weer verrukkelijk. Met slechts een paar ingrediënten tover ook jij deze maaltijd zo op tafel, dus hup de keuken in en aan de slag!
Wat heb je nodig?
Dit recept is voor 2 personen.
- 250 gram volkoren pasta
- 100 gram groene pesto
- 30 gram pijnboompitten
- 4 uien
- 3 rode pepers
- scheutje olijfolie
- snufje peper
- snufje zout
Keukenspullen
- Kookpan
- Koekenpan
- Snijplank
Bewaaradvies
- Bewaar de pasta pesto maximaal 2 dagen in de koelkast.
Doe de pasta in de pan en breng in ruim water aan de kook. Houd de kooktijd aangegeven op de verpakking aan.
Snipper de uien tot je kleine stukjes hebt. Verhit ondertussen van olijfolie in de koekenpan en voeg de gesneden uien hieraan toe.
Was de rode pepers en snijd de bovenkant er af. Snijd ze vervolgens in de lenge door en verwijder de zaadlijsten. Als je niet zo van pittig houdt kun je de opengesneden pepers nog even onder de kraan afspoelen. Snijd de pepers daarna in kleine reepjes en vervolgens in kleine stukjes. Voeg de gesneden pepers toe aan de uien en bak mee. Doe er wat peper en zout naar smaak bij en roer regelmatig even door.
Rooster in een droge koekenpan kort de pijnboompitten tot ze licht bruin kleuren en haal de pan daarna direct van het vuur. Zo worden ze niet alleen crispy maar het is ook verstandig om ze te roosteren, omdat ze anders je smaak kunnen verstoren.
Als de pasta gaar is giet je deze af en laat je de pan met de deksel erop even staan. Voeg de pesto toe aan het ui en peper mengsel en roer goed door.
Doe de pasta bij de pesto, schep goed om totdat de pesto gelijkmatig verdeeld is over de pasta, maak af met de pijnboompitten en eet smakelijk!
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.