Speculaas bananenbrood

Speculaas bananenbrood

Bananenbrood is een van mijn persoonlijke favorieten als het aankomt op gezondere baksels die je goed kunt gebruiken in je mealprep. Je kunt met bananenbrood prima variëren met verschillende smaken en fruit of noten toevoegen, het is maar net waar je zin in hebt!


Wat heb je nodig?

  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren (groot)
  • 100 gram speltmeel
  • 50 gram havermout
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel koek en speculaaskruiden
  • handje amandelen (25 gram)
  • amandelschaafsel ter
    decoratie (optioneel)

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Vork
  • Bakvorm met bakpapier

Bewaaradvies

  • Bewaar het bananenbrood max. 3 dagen in de koelkast of vries het max. 1 maand in.

Verwarm de oven voor op 200°C. Prak de bananen en doe ze in de beslagkom. Voeg de eieren toe en roer goed door.

Tip: als je kleine eieren gebruikt kun je er beter 3 toevoegen i.p.v. 2.

Doe het speltmeel, de havermout, de honing en de koekkruiden erbij en roer nogmaal goed door. Hak de amandelen in stukken en schep deze door het beslag.

Tip: als je liever een chocolade bananenbrood maakt vervang je de koekkruiden door cacaopoeder en de amandelen door cacao nibs!

Bekleed de bakvorm met bakpapier of vet hem in. Giet het beslag in de vorm en verdeel gelijkmatig. Decoreer het bananenbrood eventueel met wat amandelschaafsel en bak hem in 40-45 minuten gaar in het midden van de oven. Laat even afkoelen voor je hem uit de bakvorm haalt.