Speculaas cheesecake met pepernotencrumble

Ja hoor, daar is hij weer: Sinterklaas is in het land! Al vanaf september liggen ze in de winkel, maar nu is het officieel pepernoten all the way woohoo. Ik trakteerde jullie eerder al op deze stracciatella pepernotentaart, maar deze speculaas cheesecake met pepernotencrumble is toch wel echt 100% genieten!
Een dikke speculaasbodem, de heerlijke friszoete cheescake en dan nog pepernoten on top, need I say more? Hoeveel procent kans dat deze cheescake tijdens het heerlijk avondje bij jou op tafel staat? 😉
Wat heb je nodig?
- 200 gram speculaas
- 60 gram roomboter
- 400 gram roomkaas
- 125 gram suiker
- 2 eieren
- 50 ml slagroom
- 100 gram pepernoten
- 2 theelepels maizena
- snufje speculaaskruiden
Keukenspullen
- Steelpannetje
- Beslagkom
- Mixer met garden
- Keukenmachine
- Springvorm 18 cm
Bewaaradvies
- Bewaar de cheesecake maximaal 3 dagen in de koelkast.
Smelt de boter in het steelpannetje. Doe de speculaas in de keukenmachine en maal fijn. Giet de gesmolten boter bij de speculaas en meng goed. Bedek hiermee de bodem van een met bakpapier bekleedde springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet even in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 140°C. Doe de roomkaas samen met de suiker en de slagroom in de beslagkom en mix door elkaar. Voeg de eieren één voor één toe. Als laatste voeg je de speculaaskruiden en de maizena toe. Mix niet te lang, als het beslag glad is is het goed.
Giet het beslag over de bodem en bak 60-65 minuten. De cheesecake is klaar als hij nog wat wiebelig is. Hak de pepernoten in grove stukken en verdeel over de bovenkant van de nog warme cheesecake. Druk ze lichtjes aan en zet de cheesecake een nachtje in de koelkast om op te stijven.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.