Speculaasboot met Sinterklaassnoep

Speculaasboot met Sinterklaassnoep

Oh kom er eens kijken…wat er nu toch weer voor lekkers op de site staat! Deze speculaasboot is super simpel om te maken en ook nog eens snel klaar. Daarnaast kun je er lekker je creativiteit in kwijt met het versieren ervan. Leuk om samen met de kids te doen en lekker om daarna samen van te genieten 😉 Bij de decoratie heb ik een voorstel gedaan van wat je kunt gebruiken, maar je kunt natuurlijk alles erop doen wat je wilt. Bijvoorbeeld schuimpjes, chocolade pepernoten of marsepein. De keuze is aan jou!


Wat heb je nodig?

Voor de speculaasboot:

  • 260 gram tarwebloem
  • 180 gram koude boter
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • snufje zout

Voor de botercème:

  • 100 gram boter (kamertemperatuur)
  • 125 ml melk
  • 1 pakje Dr. Oetker mix voor botercrème

Ter decoratie:

  • Chocolade munten
  • Pepernoten/kruidnoten
  • Sintchocolade
  • Sprinkles
  • Wat je er ook maar op wil doen!

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Mixer met garden
  • Bakvorm rechthoekig/vierkant

Bewaaradvies

  • Bewaar de speculaasboot maximaal 2 dagen in de koelkast

De speculaasboot

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de boter in kleine stukjes in de beslagkom en voeg de rest van de ingrediënten voor de speculaasboot toe. Kneed alles goed door elkaar tot een stevig en soepel deeg. Zet het deeg 15 minuten in de koelkast.

Vet de bakvorm in en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem. Bak de speculaasboot in 25-30 minuten gaar in het midden van de oven. Het voelt nog wat zacht aan wanneer het uit de oven komt, maar zal harder worden wanneer hij afkoelt. Laat de speculaasboot volledig afkoelen voordat je met de botercrème aan de slag gaat.

 

De botercrème

Doe de boter in de beslagkom en mix glad en romig. Voeg het zakje mix voor botercrème toe en de melk en meng met een mixer met garden 1 minuut door elkaar. Schraap met een eetlepel even over de bodem en langs de randen van de beslagkom zodat alle boter los komt en mix daarna nog 1 minuut op de middelste stand tot een gladde en stevige botercrème

Smeer de botercrème gelijkmatig uit over de volledig afgekoelde speculaasboot. Decoreer de boot met het door jou uitgekozen Sinterklaassnoep.

 

 

 

 

 

 

 


 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.