Spicy pompoensoep

Spicy pompoensoep

Het is inmiddels heerlijk herfst en ook Halloween staat voor de deur. Wat is er nu uiteindelijk meer typisch Halloween dan een gerecht met pompoen? Deze spicy pompoensoep kan eigenlijk elke dag, maar misstaat ook zeker niet tijdens je Halloween party. Super gezond en vol van smaak en zeker eentje die je een keer geproefd moet hebben.


Wat heb je nodig?

  • 1 pompoen (ong. 500 gram)
  • 1 liter water
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel karwijzaad
  • snufje zout
  • snufje peper
  • snufje kaneel

Keukenspullen

  • Snijplank
  • Grote pan
  • Staafmixer

Bewaaradvies

  • Bewaar de soep maximaal 3 dagen in de koelkast.

Was de pompoen en snijd hem doormidden. Haal met een lepel de zaden en draden uit het midden van de pompoen. Snijd de pompoen in stukken en zet even apart.

Snijd de ui en peper in kleine stukjes en bak deze kort in de pan. Pers de knoflook en doe dit samen met het karwijzaad bij de ui en peper. Bak even kort mee.

Giet het water met het boullionblokje erbij en breng aan de kook. Voeg de pompoen en overige kruiden toe op het moment dat het water kookt. Laat het geheel 10-15 minuten koken totdat de pompoen zacht is.

Haal de pan van het vuur en pureer de pompoen met de staafmixer tot een gladde massa. Eet smakelijk!

Tip: om de soep helemaal af te maken kun je er een beetje zure room in doen!