Stevensloop 2018: 2e training

Stevensloop 2018: 2e training

Zoals ik eerder al vertelde doe ik in maart 2018 mee aan de Stevensloop en ga ik de 5 kilometer lopen. Na mijn eerste oefenrondje van 2.65 km was ik in eerste instantie niet heel ontevreden, maar merkte de dagen erna dat ik toch wat last had van mijn enkels. Niet echt een pijnlijk gevoel, maar wel net genoeg dat ik het merkte met lopen. Ik heb daarom gekeken naar mogelijkheden om deze wat extra steun te geven en kwam uit bij kinesiotape. Deze tape is gemaakt van dicht op elkaar geweven elastisch katoen, waardoor deze goed bestand is tegen vervorming en dus goed door sporters gebruikt kan worden als wat extra steun.

Wie niet waagt

Ik had al wat ervaring met kinesiotape voor het verbeteren van de lymfestroom, omdat ik vooral met warm weer veel vocht vasthoud in mijn benen. Het gebruik van deze tape als ondersteuning bij sport was nieuw voor me, dus heb me natuurlijk eerst wat ingelezen en braaf filmpjes bekeken over het aanbrengen van de tape. Het gemak waarmee de tape aangebracht kan worden op de plaatsen waar ik het wilde heeft me doen besluiten om 2 rollen te bestellen om het uit te proberen.

Weer braaf de instructiefilmpjes voor het aanbrengen erbij gepakt en ik moet zeggen dat ik vrij trots was op mezelf. Het aanbrengen ging niet alleen erg makkelijk, maar ik merkte ook dat de tape me net wat extra steun gaf en voor verlichting zorgde van het onaangename gevoel in mijn schenen. Het is niet bepaald mooi, maar ach als het maar werkt toch? Ik heb de tape de avond voordat ik ging lopen aangebracht, zodat ik er vast even aan kon wennen.

Ronde 2

Op de ochtend van kerstavond was het tijd voor oefenrondje 2 en dus de eerste keer lopen met tape. Schoentjes aan, muziek en Runkeeper erbij en let’s go. Het weer was prima: niet te koud en niet te winderig en gelukkig geen regen. Ik moet zeggen dat ik echt heerlijk heb gelopen en zelfs al de 5 kilometer gehaald heb! Eigenlijk was ik na een rondje van 4.3 km alweer bijna thuis, maar heb besloten om een kleine omweg te nemen omdat het zo lekker ging. Daarnaast heb ik dit rondje ook nog eens in een kortere tijd gelopen dan ik heb opgegeven voor de Stevensloop, dus dit geeft me weer moed.

Ik weet niet of het aan de tape lag of dat het kwam omdat ik nu wel een rustdag heb genomen voor het lopen of omdat ik gewoon supergoed ben, maar het ging al zoveel beter dan ronde 1. Ik had er bijna plezier in, stel je toch eens voor!

Inmiddels zijn de kerstdagen ook weer voorbij en ik heb gelukkig geen last gehad van mijn voeten, enkels of schenen na dit rondje, dus dat is weer een plusje. Ben benieuwd hoe ronde 3 me zal vergaan met het extra kerstgewicht 😉 Binnenkort weer een update!
2 gedachten over “Stevensloop 2018: 2e training”