Sticky cinnamon buns

Sticky cinnamon buns

Totaal niet verantwoord als we het hebben over een gezond ontbijt, maar deze cinnamon buns zijn te lekker om niet te maken! Heerlijk warm en lekker luchtig: een perfect begin van je weekend. En als je zin hebt om eerst even lekker uit te slapen dan maak je ze natuurlijk gewoon als brunch of gewoon als tussendoortje 😉 Kan allemaal namelijk!


Wat heb je nodig?

Voor het deeg:

  • 250 gram tarwebloem
  • 250 ml melk
  • 45 gram zachte boter
  • 25 gram suiker
  • 1 ei
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 50 gram zachte boter
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels kaneel

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Broodmes
  • Deegroller

Bewaaradvies

  • Bewaar de cinnamon buns maximaal 3 dagen in een afgesloten bak.

Verwarm de oven voor op 180ºC. Doe de droge ingrediënten in de beslagkom en roer even door. Voeg de zachte boter doe en kneed deze met je handen er zo goed mogelijk doorheen.

Klop het ei los in een apart kommetje en voeg samen met de melk toe aan de ingrediënten in de beslagkom. Kneed het geheel tot een zacht deeg. Als het te plakkerig blijft en niet van je handen lost komt, voeg je nog een beetje extra bloem toe.

Bestuif je (schone!) aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg hierop uit tot een rechthoek. Het deeg moet ongeveer een halve centimeter dik blijven.

Meng voor de vulling de boter en kaneel door elkaar. Smeer dit uit over je deeg en houd rondom ongeveer een halve centimeter vrij. Strooi de suiker gelijkmatig over de vulling uit.

Rol het deeg in de lengte op en snijd met een groot mes met kartels (broodmes) plakken van ongeveer 2 centimeter dik. Veeg tussendoor je mes even schoon met een vochtige doek, dan snijdt het makkelijker.

Leg de cinnamon buns op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in 17-20 minuten gaar in het midden van de oven. Ze zijn nog wat zacht als ze uit te oven komen, dus laat ze even afkoelen en haal de cinnamon buns daarna voorzichtig van het bakpapier.