Suikervrije ontbijtdonuts met chocoglazuur

Suikervrije ontbijtdonuts met chocoglazuur

Donuts als ontbijt klinkt me als muziek in de oren en helemaal als ze dan ook nog eens lekker en gezond zijn! Deze suikervrije donuts heb ik gemaakt met de producten van Green Sugar, een 100% natuurlijke suikervervanger. Wel de zoetheid van suiker, maar zonder de calorieën. Wie wil dat nou niet, am I right? 😉 Daarnaast zijn deze donuts lekker luchtig, maar vullen ze toch goed en kun je er best een paar uurtjes op door. Over win-win-win gesproken!


Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 3 à 4 donuts.

  • 2 eetlepels speltmeel
  • 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels Green Sugar kristalsuiker
  • 1 ei
  • scheutje zonnebloemolie
  • scheutje melk
  • snufje kaneel

Voor het glazuur:

  • 2 eetlepels Green Sugar poedersuiker
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel water

Keukenspullen

  • Kommetje
  • Donuts bakvorm

Bewaaradvies

  • Bewaar de donuts met glazuur max. 2 dagen in een afgesloten bak.

De donuts

Verwarm de oven voor op 170°C. Doe alle droge ingredienten bij elkaar in het kommetje en meng ze door het even goed door te roeren. Voeg vervolgens het ei, een scheutje zonnebloemolie en een scheutje melk toe.

Roer alles door elkaar tot je een plakkerig beslagje hebt­. Als het nog wat droog is voeg je een beetje extra olie en/of melk toe.

Vet de donut bakvorm licht in met wat kokosolie en verdeel het beslag over de bakvorm met een lepel. Bak de donuts in het midden van de oven gaar in 15 minuten. Laat de donuts afkoelen voor je ze uit de bakvorm haalt en gaat glazuren.

Het glazuur

Doe alle ingrediënten voor het glazuur samen in een bakje en roer tot je een glad chocoladepapje krijgt. Ook hier geldt dat als het nog te droog is je een klein beetje extra water toevoegd, maar pas goed op dat het niet te nat wordt.

Verdeel het chocoglazuur over de donuts en maak eventueel nog af met een topping naar keuze, bijvoorbeeld kokosrasp of wat gehakte nootjes.

Tip: heb je nou geen Green Sugar in huis? Dan kun je natuurlijk ook gewone suiker gebruiken of het vervangen door bijvoorbeeld stevia. Bij het glazuur vervang je de poedersuiker door wat honing.

 

 

 

 


 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.