Sweet Valentine: witte chocoladecake met frambozen

Sweet Valentine: witte chocoladecake met frambozen

Happy Valentine popjes! Hoe commercieel sommigen deze dag ook vinden, ik vind het stiekem altijd leuk om wat te krijgen en te geven. Ze zeggen wel eens dat liefde door de maag gaat en in mijn geval (en dat van mijn man) is dat zeker waar hehehe. Met deze witte chocoladecake met frambozen maak jij je lover (of jezelf) deze Valentijn ook zeker gelukkig!


Wat heb je nodig?

  • 200 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 200 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram witte chocolade
  • 100 gram frambozen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • snufje zout

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Steelpannetje
  • Mixer met garden
  • Cakevorm

Bewaaradvies

  • Bewaar de cake maximaal 3 dagen goed afgedekt of in een afgesloten trommel.

Verwarm de oven voor op 175°C. Mix de boter, suiker en vanillesuiker in de beslagkom tot een gladde massa. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix ondertussen goed door. Voeg het volgend ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen in het boter- en suikermengsel. Voeg vervolgens beetje bij beetje het meel toe en mix ondertussen ook goed door.

Smelt ondertussen au bain-marie de witte chocolade tot een gladde massa. Haal het pannetje van het vuur en laat de gesmolten chocolade heel even afkoelen. Voeg dit vervolgens al roerend toe aan het beslag. Doe hier nog een scheutje melk en een snufje zout bij en roer 1 minuut tot een luchtig beslag.

Schep als laatste de frambozen luchtig door het beslag. Pas op dat je de frambozen niet stuk maakt tijdens het roeren, want dan krijg je roze cake (ook niet slecht natuurlijk ;-)).

Vet de bakvorm in en giet het beslag er gelijkmatig in. Bak de cake op een rooster in het midden van de oven voor 55-65 minuten. Stort de cake na het bakken direct uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.