Travelblog citytrip Wenen

Travelblog citytrip Wenen

Hello party people! Zoals jullie op mijn Instastories waarschijnlijk al hadden gezien zat ik een paar dagen in Wenen, waar ik even flink wat cultuur gesnoven heb. Ook vroeg ik in mijn stories of jullie het leuk zouden vinden een kleine Wenen travelblog te lezen. De meerderheid was positief, so here we go! Nou heb ik nog niet eerder een travelblog geschreven, dus ik maak er gewoon een korte samenvatting per dag van gecombineerd met wat foto’s 😉

Ik raad je van harte aan er in elk geval even snel doorheen te lezen, want Wenen is zeker een bezoekje waard!

Dag 1

Met het boeken leek het me een goed idee een vroege vlucht te nemen, maar toen we dus om 2 uur ‘s nachts op moesten staan was het opeens een stuk minder leuk. Hoe dan ook: spullen gepakt, auto in en op naar…..Roelofarendsveen. Wait what? Ja dat dus, want ik had daar een parkeerplaats gereseveerd voor mijn kleine rode Ferrari bij Parking4Schiphol. Een stuk goedkoper dan parkeren bij Schiphol, 24/7 iemand aanwezig en een gratis shuttle van en naar het vliegveld. Ideaal dus!

Na een korte vlucht van amper 1,5 uur stonden we opeens al op Vienna Airport en nadat ook hier niemand mijn paspoort bekeken heeft, de weg naar buiten gevonden en een Uber naar het hotel besteld. En jeetje wat voor een hotel! We hadden een kamer geboekt in het Austria Trend Hotel Rathauspark en dat bleek een hele goede keuze. Aan de buitenkant al een prachtig gebouw, van binnen ook mooi en stijlvol ingericht en super vriendelijk personeel.

Ook al waren we er al om 10 uur, we konden meteen inchecken en kregen een executive upgrade aangeboden voor onze kamer. Daar hebben we natuurlijk ja tegen gezegd en geen moment spijt van gehad. Een heerlijk ruime, pas gerenoveerde kamer op de bovenste verdieping. Een mooie badkamer met bad, heerlijke bedden (oprecht!) en voldoende kastruimte voor al onze spullen.

Dag 2

Op dag 2 stonden we heerlijk fris en fruitig op en konden zo aanschuiven bij het ontbijt in het hotel (yay!). Versgebakken croissants, warme broodjes, kwark, vers fruit, cake, ei, bacon en ga zo maar door. Er was zoveel keuze en alles was stuk voor stuk lekker!

Nadat we ons goed volgepropt hadden zijn we opnieuw met de sightseeing bus gegaan en deze keer met het doel om Schloss Schönbrunn te bekijken, het zomerpaleis van Sisi. Hier hebben we de Grand Tour gedaan, waarbij je door 40 kamers van het paleis gaat en met een audio tour wat leert over de geschiedenis van het paleis en waar de diverse kamers voor gebruikt werden door het keizerlijke paar. Helaas mocht je hier binnen geen foto’s maken, maar ook van buiten was het paleis al een plaatje!

Daarnaast kun je ook wandelen door de prachtige en gigantische tuinen die rondom het paleis liggen. Ook zeker de moeite waard!

Na het paleis hadden we nog aardig wat tijd over en besloten we een bezoek te brengen aan het Haus des Meeres, een zeedierentuin in het centrum. Deze is gebouwd in een oude toren die in de oorlog gebruikt werd om luchtaanvallen af te weren. Prima om een uurtje door te brengen, maar dan heb je het ook wel weer gezien. Het uitzicht over de stad vanaf het dakterras is prachtig!

Nu was het eindelijk tijd voor hetgene waarom we in eerste instantie voor Wenen hebben gekozen: het concert van Good Charlotte. Ook hier weer met een Uber naar de venue Arena Open Air gereden, wat in een ouder deel van de stad lag. Deze venue heeft een beetje een oude, vervallen en industriële look met veel graffiti op de muren. Paste perfect bij dit concert dus en je had vanaf veel verschillende plekken een goed zicht op het podium.

Het was echt weer een toffe show, voor mij inmiddels alweer nummer 5 en het 4e land waarin ik ze heb gezien. Na het concert hebben we zelfs nog een paar van de bandleden ontmoet bij de bus en even met ze staan kletsen. Dit maakte de ervaring helemaal af en was de perfecte afsluiter van deze tweede dag Wenen.

Dag 3

Deze dag stond in het teken van shoppen. We hadden eerder al het gedeelte van de stad verkend waar de high priced winkels waren, zoals Louis Vuitton, Fendi en Michael Kors maar aangezien dat een beetje buiten ons budget viel zijn we op deze dag naar de 3 kilometer lange Mariahilferstraße geweest. Hier bevinden zich zowel de bekendere ketens als H&M, New Yorker en ZARA als wat meer lokale shops. Zeker leuk om eens doorheen te lopen en lekker rond te kijken.

Vandaag was de laatste dag dat ons ticket voor de sightseeing bus geldig was, dus besloten we om na het shoppen deze helemaal rond te rijden. Helaas voor Elke heeft zij de hele route liggen slapen, maar ik heb wel vanalles moois gezien en veel geleerd over de stad dankzij de audioguide 😉

‘s Avonds hebben we nog heerlijk Italiaans gegeten bij L’Osteria in het centrum van de stad en daarna stiekem toch weer vroeg naar bed.

Dag 4

Op deze laatste dag stond er nog vanalles op de planning, want we vlogen ‘s avonds pas om 8 uur terug. Door onze executive upgrade hadden we late checkout en hoefden we pas om 3 uur onze hotelkamer uit. Daarom ‘s ochtends lekker ontbijtje weggewerkt en daarna weer de stad in gewandeld richting het Sisi museum. We waren eerder al bij het paleis geweest, maar misten daar een beetje het verhaal over het leven van Sisi. Gelukkig was daar in het Sisi museum geen gebrek aan en ook hier weer ontzettend veel geleerd over deze eigenlijk erg sneue en vreemde vrouw. Ook hier mochten we helaas geen foto’s binnen maken, dus je zult het zelf moeten gaan bekijken!

Als afsluiter zijn we daarna doorgewandeld naar het Natuurhistorisch museum, wederom in een prachtig gebouw! Hier hebben we nog een tijdje rondgewandeld en o.a. fossielen, skeletten, dinosauriërs en andere spullen uit de oudheid bekeken. Dit museum was misschien iets meer gericht op kinderen, maar hebben ons er uiteindelijk toch wel vermaakt. Omdat we nog wat tijd over hadden zijn we nog even naar de Vovitkirche gegaan, een prachtige gothische kerk vlakbij ons hotel. Daar kwamen we midden in een choir competition terecht, maar uiteindelijk bleek het meer een soort van diploma uitreiking.

Nog even een laatste douche in het hotel, de spullen gepakt, uitgecheckt en weer met de Uber naar het vliegveld. Daar was echt totaal niks te doen en met amper 10 minuten waren we al door de douane en alles. Hier nog een hamburger weggewerkt en amper 1,5 uur later stonden we weer op Nederlandse bodem. Nog een ritje naar huis en daarna moe maar zo voldaan weer lekker in mijn eigen bed. En nu ben ik eigenlijk wel alweer klaar voor de volgende trip…