Triple chocolate chip cookies

Triple chocolate chip cookies

Deze koekjes zijn niet de mooiste die ik ooit gebakken heb, maar ze zijn wel OH ZO LEKKER! Dat kan natuurlijk ook niet anders dan met 3x chocolade in een zo’n cookie. Je ziet ze misschien niet zo goed zitten, maar er zitten een heleboel witte en pure chocolate chips in deze cookies. Iedere hap is puur genieten en ik heb nu eigenlijk alweer zin om deze lekker te maken en vooral op te eten 😉


Wat heb je nodig?

  • 120 gram boter (kamertemperatuur)
  • 130 gram bruine basterdsuiker
  • 250 gram bloem
  • 50 gram witte chocolade
  • 50 gram pure chocolade
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 1 ei
  • snufje zout

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Bakplaat met bakpapier

Bewaaradvies

  • Bewaar de cookies maximaal 1 week in een goed afgesloten trommel.

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de boter in kleine stukjes en doe deze samen met de basterdsuiker en het ei in een kom. Roer dit goed door tot het een egale mix is. Voeg vervolgens de bloem, het cacaopoeder en een snufje zout toe en kneed het geheel tot een glad en stevig deeg.

Hak de witte en pure chocolade in stukjes met een groot mes. Voeg dit toe aan het deeg en kneed nog even goed door totdat de chocolade goed verdeeld is.

Tip: in plaats het fijnhakken van een chocoladereep kun je ook kant en klare chocolate chips gebruiken.

Bekleed de bakplaat met het bakpapier en maak hier de koekjes op. Zorg dat de koekjes ongeveer 3 à 4 cm uit elkaar liggen, tijdens het bakken lopen ze namelijk nog wat uit en anders heb je dalijk een gigantische koek (ook geen slecht idee overigens). Je kunt het beste met 2 eetlepels het deeg in hompjes op de bakplaat leggen.

Bak de koekjes in 15 minuten gaar. De koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen, maar zodra ze afkoelen worden ze hun prachtige krokante zelf met een chewy center.

 

 

 


 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.