Witte chocolade cheesecake met framboos en Oreo

Witte chocolade cheesecake met framboos en Oreo

Vandaag (17 mei 2018) is het World Baking Day! Hoe leuk is het dat er zoiets bestaat? En wat zou ik nou voor halfgare koekenbakker zijn als ik jullie op deze dag niet zou trakteren?! Daarom deel ik vandaag het recept voor deze overheerlijke cheesecake, waar je witte chocolade, frambozen én Oreo’s in terug vindt. Als je hart daar niet wat sneller van gaat kloppen… 😉


Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

  • 150 gram Oreo
  • 40 gram roomboter

Voor de cheesecake:

  • 400 gram roomkaas
  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram frambozen (diepvries)
  • 125 gram suiker
  • 2 eieren
  • 50 ml slagroom
  • 2 theelepels maizena
  • snufje zout

Keukenspullen

  • Bakvorm ca. 18-20 cm
  • Beslagkom
  • Steelpannetje
  • Keukenmachine

Bewaaradvies

  • Bewaar de cheescake
    maximaal 3 dagen in de koelkast.

Smelt de boter in het steelpannetje. Doe de Oreo’s in de keukenmachine en maal ze fijn. Heb je geen keukenmachine? Doe de Oreo’s dan in een dubbele plastic zak en sla en rol ze fijn met een deegroller! Meng de Oreokruimels met de gesmolten boter en roer dit goed door elkaar. Bekleed de bakvorm met bakpapier en bedek de bodem met het koekmengsel. Druk het stevig aan met de achterkant van een lepel en zet 10 minuten in de koelkast om uit te harden.

Verwarm de oven voor op 140°C. Doe de roomkaas in de beslagkom en roer deze even los. Voeg de suiker, een snufje zout en de slagroom toe en roer dit tot een egale massa. Smelt ondertussen de witte chocolade in een steelpannetje, let goed op dat hij niet aanbrandt.

Voeg één voor één de eieren toe en roer ook deze door tot ze in het beslag zijn opgenomen. Giet de gesmolten chocolade er al roerend bij. Als laatste voeg je 2 theelepels maizena toe en roer je het geheel nog even kort door.

Giet het beslag op de inmiddels hard geworden Oreo bodem en verdeel het gelijkmatig. Verdeel je frambozen over de cheesecake en druk ze heel lichtjes een beetje in het beslag. Bak de cheesecake nu in 50-60 minuten gaar in het midden van de oven. Zet hierna de oven uit, de deur een klein beetje open en laat de taart zo voor het grootste gedeelte afkoelen. Zo heb je minder kans dat je cheesecake gaat scheuren door het temperatuurverschil.

Wanneer de cheesecake volledig is afgekoeld zet je hem nog een paar uur (maar het liefst een nachtje) in de koelkast om op te stijven. Serveer de cheesecake direct uit de koelkast, koud is hij het aller lekkerst!

 

 


 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.